Tips för dig som hatar din kropp

20.06.2018 kl. 12:37

För alla som missat Alice och Biancas podcast, lyssna åtminstone på den här som heter Till dig som hatar din kropp. Så bra!

Ett annat tips är Behandligshemmet som till min stora glädje faktiskt fick pris för några veckor sedan, detta i en kategori med namnet bästa audioinnehåll på Svenska Yle. (Eller något i den stilen, gav mitt diplom till ljudtekniker Jyrki Häyrinen så minns inte mera.)

Märker att det fortfarande åtminstone är en handfull som lyssnar på podden varje vecka och det gör mig så glad, helt  enkelt för att jag tänker att någon av dessa kanske kan sluta skämmas över sig själv åtminstone en liten stund. Dett finns INGA vettiga orsaker att skämmas för sin kropp eller hur man äter.

Och till alla som inte är superätstörda eller hatar sin kropp massor, kolla att du ändå inte håller på med märkliga uppmaningar till dig själv. Vi har ingen plikt att måsta vara smala, snygga, välmejkade eller något annat. Man betalar inte för sin plats på jorden med att hålla en bra diet eller vara härlig och snygg. Man kan vara lite som man är. (Om man inte råkar vara ett rövhål.)

 

Och random snyggbild på det. Foto:Minni

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Vilken viktig påminnelse! Tror att vi är ganska många som går omkring och smådissar oss själva mer eller mindre på rutin och av bara farten för att det är något som typ hör till. Men det kan ju lika bra skippa!
Hannah20.06.18 kl. 13:04
Just det!
21.06.18 13:29
Detta är så klockrent: "Vi har ingen plikt att måsta vara smala, snygga, välmejkade eller något annat. Man betalar inte för sin plats på jorden med att hålla en bra diet eller vara härlig och snygg. Man kan vara lite som man är. (Om man inte råkar vara ett rövhål." Önskar att jag vetat det när jag var 15, 20, 25 och 30.
Peppe20.06.18 kl. 19:44
Samma! Mäste även som plus fyrtio ibland påminna mig!
21.06.18 13:29
Anne Hietanen