Det är som det är

08.04.2018 kl. 20:36

Jag håller på att öva mig i att känna att jag är bra som jag är. Jag älskar mig själv, men så länge jag kan minnas har jag alltid försökt bli en bättre människa på olika sätt. Nu övar jag mig i att ge upp detta. Jag börjar tänka så här att om jag nu är fyrtiotre år så kanske jag kan sluta kämpa med/mot vissa saker.

Jag kanske alltid kommer att vara lite håsig, tjattrig och lite för spontan. 

Jag kanske aldrig kommer att klara av att hålla mig till olika välgörande rutiner som jag hittar på. Ibland får jag för mig att jag skall börja göra olika saker, exempelvis att varje dag bokföra mina utgifter och detta lyckas alltid i ungefär tre dagar, sedan slutar det. Ett annat exempel är att jag köper fina, anteckningsblock och tänker att nu skall jag alltid skriva med snygg handstil och samma penna, men på dag sju senast kommer mitt block att se ut som en ebolahärd oberoende av vad jag tänkt innan.

Ett tredje exempel, jag tänker att jag skall börja klä mig snyggt och kamma håret, resultatet blir att jag går överklädd i tre dagar och på den fjärde dagen ser jag ut som Uuno Turhapuro. (Up to date-referens, visst?)

Dessa exempel finns det kanske ett tusental av, jag tror att jag får erkänna att jag förlorat dessa bataljer, istället får jag vara glad över det jag verkligen kan och verkligen gör. I skrivande stund kommer jag inte på så mycket annat än att jag faktiskt duschar varje morgon, att jag idrottar 3-5 dagar i veckan utan större problem och att jag aldrig eller sällan tappar humöret och börjar ropa och härja. Varför går jag inte bara runt och är nöjd över dessa saker istället för att vara sur på allt annat?

Har ni grejer som ni alltid "misslyckas" med? I så fall vad? Och hur länge skall man fortsätta kämpa månne?

 

Foto: Art_by_Ebi

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Aj att finns det? FINNS DET?
Nå jo huh huh. Hur många gånger har jag inte försökt sluta äta socker, börja motionera (ens lite!!), hålla det städat och snyggt hemma, rensa skåpen och tusen triljoner saker.
Maria08.04.18 kl. 21:23
Men du visa kvinna! Vad skall man tänka om detta? Ge upp när det ändå inte blir til något? Till dig skulle jag säga att du är ju helt perfekt som du är, men vet ju inte exakt hur det ser ut hemma hos dig heller. Det kan ju finnas vad som helst i skåpen som jag inte vet något om! :) Ja men hur som helst, du gör ju så mycket annat bra så mera behövs verkligen inte tänker jag.
09.04.18 13:12
Anne Hietanen