Dåligt samvete

04.04.2018 kl. 12:43

Nu har jag dåligt samvete för att jag surades i förra inlägget. Halva universum skulle ge sin  högra arm och kanske fot för att ha ett jobb! Och så bara gnäller jag.

Dessutom kommer jag inte ens på något bättre jobb än det jag har, eller jo jag kunde ha samma jobb, men det vore förbjudet för chefer, producenter, lyssnare och läsare att kommentera mina alster. Alla skulle alltid bara vara nöjda med allt jag gjort och själv skulle jag också vara det. Drömmen skulle ju vara om jag varje dag fick gå runt och tro att allt jag gör är jättebra och att folks liv blir avsevärt gladare tack vare mig. Tänk att det ju finns såna människor! Kanske någon som läser detta, hur gör ni i så fall? Jag är nämligen säker på att ni också gör en massa bajs, så det måste ju vara en inställningsfråga, eller? 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag tror vi alla skulle må bättre om vi tvärtom vågade tjura och sura lite mer.
Affe af Skrifwklaada05.04.18 kl. 11:19
Jo man själv mår bättre, men omgivningen kanske sämre?
08.04.18 20:48
Nu tänker jag ge dig ett mer allvarligt svar än du säkert vill ha, men: Det viktiga är nog inte om andra tycker att det jag gör är bra. Eller, det är klart att om alla hela tiden skulle tycka det jag gör är skit så skulle det kännas jobbigt och kanske meningslöst att fortsätta. Men det viktiga är att jag tycker OM det jag håller på med. Att det ger mig tillfredsställelse, att det i sig känns meningsfullt, intressant, utmanande. Jag behöver göra något kreativt, och man kan inte göra kreativa saker som alltid blir superbra eller lyckade. Man måste misslyckas ibland.
Maria06.04.18 kl. 17:29
Så sant Maria! Det viktigaste är ju vad man själv tycker och känner. Tack för perspektivskiftningen.
08.04.18 20:49
Anne Hietanen