När är det dags att ge upp? Och när skall man absolut inte göra det?

28.03.2018 kl. 21:00

Just innan mitt yogapass skulle börja igår bestämde jag mig för att det skulle vara mitt sista pass, åtminstone på flera år. Jag kom fram till att jag måste sluta ljuga för mig själv och erkänna att jag hatar yoga på alla sätt man kan hata något. (Att hata är i sammanhanget kanske ett för svagt ord.)

Jag lurades att tro att jag gillade yoga någon gång i tiderna endast på grund av att jag råkar vara vig och har korta ben och därför fick känna mig duktig under varje pass.

Jag har alltid älskat att känna mig duktigt och helst vara en av dem som kan mest och bäst.

Men tänkt om jag nu skulle kunna frigöra mig också från den bördan, kanske börja göra vad jag vill och inte vad jag tror att jag vill för att jag tror att jag är bra på det. Kanske helt frigöra mig från behovet av beröm.

Där låg jag på min matta och kände mig nöjd över att ha gjort upp med några livslögner, timmen skulle snart börja, kanske jag för första gången i mitt liv bara skulle smita ut och ge upp. Så befriande. 

Måste bara fundera på vad jag skall göra istället för mina årliga, eller nästan årliga, yogaresor. Vad vill jag ha? Jag vill nog ha action, inte mördande tråkig yoga, jag måste åka iväg på lianklättrings/karate/mord läger. Ja, ja jag hittar väl på något annat, tänkte jag medan timmen hinner börja och jag tänker att jag får väl mangla mig igenom skiten en sista gång, som ett farväl. 

Men nu var det som fan, läraren är fantastiskt, kroppen är starkt och jag älskar timmen. 

Tur att jag inte hann sprätta upp alla mina yogabyxor i min iver över att sluta. Svårt att veta när man skall ge upp och när man absolut inte skall göra det.

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Alltså ja. Relaterar så till det här. Kanske det mest handlar om att du lät dig själv ge upp – och när pressen sen liksom försvann så var det plötsligt roligt?
Kugge29.03.18 kl. 11:41
Möjligt, möjligt och sedan råkade det också vara en jättebra lärare plötsligt.
03.04.18 14:23
Du ska såklart börja rida. Finns inget mer logiskt.
Peppe29.03.18 kl. 18:03
Jag skulle nog gilla att åtminstone mysrida ibland med en snäll häst!
03.04.18 14:24
Jag hänger med på mordläger, om du vill ha sällskap. Låter intressant.
minna lindeb30.03.18 kl. 11:52
Yes då är vi två!
03.04.18 14:24
Mordläger, check! Jag vill bli mordmagister!
Minna30.03.18 kl. 23:42
Eller kanske vi är tre nu!
03.04.18 14:24
Nja, handlar det verkligen om att ge upp här? På vilket sätt är det att ge upp om man slutar med något man är bra på bara för att man så att säga har fått nog och vill göra något annat? Jag skulle säga att det snarare handlar om att bejaka sig själv på något sätt. Jag skulle inte säga att det handlar om att ge tappt.
(Smått obehagligt att du skriver ett inlägg om att ge upp när jag själv har slipat på ett likadant i några dagar. :D )
Affe af Skrifwklaada01.04.18 kl. 10:12
Men så intressant, hade inte tänkt på det som en möjlig definitionsfråga! Tack för nytt perspektiv!
03.04.18 14:25
Anne Hietanen