In i mörkret på JCPenney

14.03.2018 kl. 00:21

Nu just är det helt asigt här, skulle mycket hellre ligga i badkaret på Skatudden än sitta på, nå, jag täcks inte ens säga var jag sitter för jag hade lovat mig själv att åtminstone inte gå hit.

Allting började med att jag gick in på JCPenney för att utforska vad det var. Vet ni vad det var? Jo, det var ett ställe där man sålde alla överlopps kläder från Anttila, Seppälä och kanske Ellos 80-tals utbud.

Av någon outgrundlig anledning kändes det om om min själ snabbt skrumpnade ihop där inne. Det kändes som om jag tagit hissen ner till en plats full av sorg och förlust. Underligt att jag är så hudlös att några fula klädesplagg kan göra mig så där oproportionerligt ledsen.

Ifall jag efter mitt en-minuter långa besök genast efteråt hade fått syn på en sprallig ekorre med lustig min eller bara en vanlig hund med en färgglad hatt/huckle hade jag kanske kommit upp med hissen snabbare än jag for ner, men nej, det hände inte. Istället såg jag ett gammalt par på gatan som kramade varande och grät gränslöst. Smart som jag är förstod jag att de också hade besökt JCPenney. (Nej, skämtade bara, tänker att de just fått höra att någon dött eller liknande.)

Nå, nu har jag redan tagit er in i mörkret, to the heart of darkness som vi brukar säga härborta, och då kan jag kanske berätta att jag är på Starbucks, fastän jag lovat mig själv att a) undvika stora kedjor b) undvika allt som också finns i Helsingfors.

Nå, allt är inte fruktansvärt, var till frissan här idag och fick olika behandlingar (botox för håret fastän jag inte ens visste att det hade rynkor), sedan klipp och blow-out. Den där blow-outen var fabulös och halva Manhattan trängdes kring mitt hår och skrek att det var så tjockt, så tjockt. Jag, antar nu att det var håret de menade och blev väldigt glad. I Finland är det inte många som säger att jag har tjockt hår, men annat är det här. Jag gissar att folk av naturen vanligtvis har Homer Simpson-frisyrer här, för övrigt en stil jag kan beundra på många sätt. Och medan nu Homer Simpson nämns kan jag berätta att jag varje dag äter åtminstone en eller två donitsar och leker att jag antingen är polis eller just Homer på väg till kärnkraftverket.

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Anne din blogg är ljuspunkten i en förövrigt ganska grå mars månad. Tack.
Idalisa14.03.18 kl. 13:58
Idalisa! Tack! Så snällt av dig, blev mycket glad! <3
14.03.18 22:57
Men vad är ens en blowout? Jag måste få veta!
Maria14.03.18 kl. 22:38
Hahaha, det är ju egentligen bara en vanlig föning! Mommostyle!
14.03.18 22:57
Anne Hietanen