Central Park

10.03.2018 kl. 02:21

Idag har jag överraskat mig själv med att springa i Central Park. Helt obegripligt att jag klämde in mig i jogginskorna klockan tio på morgonen. Först tog det en halv timme att springa ungefär tjugofem kvarter till parken, sedan hetsade jag runt i parken en halvtimme och sedan hem. Nästa gång tänker jag ta metron till norra delen av parken och springa hem därifrån för att undvika att fastna i rödljus i vartannat kvarter.

Det som slog mig idag var att Manhattan känns så litet, städat och tryggt, kanske det beror på att jag har vistats en del i olika indiska storstäder och skall vi kanske också nämna Shanghai, och numera har annat att jämföra med. Jag minns att man i Shanghai varannan gång blev överkörd fem gånger när man ville gå över en liten gata helt försiktigt. Här kör alla i snigeltakt och låter vänligt äldre damer masa sig över gata som gata.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Anne Hietanen