En sten i skon

03.03.2018 kl. 08:28

Varför är jag så öppen om t ex hetsätning? Egentligen skulle det nästan vara konstigt att inte vara det, eftersom jag vet att nästan alla människor kämpar med något, kanske inte just hetsätning men något annat. De flesta missbrukar olika saker, de flesta skäms över något. De flesta tiger om något, de flesta ljuger om något, åtminstone inför sig själva. Så är det att vara människa.

 

Jag tänker inte skämmas över vad jag varit med om eller vad jag kommer att vara med om. Jag har inte träffat en enda människa som känner sig hel, som inte har ett hål i sitt hjärta, varför skulle jag då inte prata om riktiga saker när jag har en plattform att använda mig av?

 

Visst finns det människor som inte drabbats av större problem, som inte har ett stort hål i sitt hjärta, men de flesta av oss har alltid åtminstone en liten sten i skon som skaver - hela tiden.

 

Varför då inte tala om skon och stenen och hela alltihopa? Det är så mycket lättare än att gå omkring och försöka dölja saker och ting.

 

Och med det sagt, inte pratar jag heller om allting, inte är mina skor hela heller, men jag försöker lära mig att inte skämmas över att vara människa.

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Att skämmas för saker man inte medvetet har orsakat sig själv är ganska bortkastat.
Att prata är säkert bra men man får inte bli fast i pratandet heller. Det är inte heller sunt. Syftet borde ändå vara att hitta en lösning.
Affe af Skrifwklaada04.03.18 kl. 17:32
Så är det, kan inte annat än hålla med.
04.03.18 18:16
Anne Hietanen