Tv-nytt behöver dig

23.02.2018 kl. 17:07

Igår när jag besökte TV-nytt med svettiga händer fick jag reda på att redaktionen söker nån bra typ som äter antidepressiva mediciner och varit frustrerad på debatten om huruvida mediciner hjälper eller inte.  Gäller den här forskningen. Det skulle vara väldigt fint att höra någon som kan berätta om hur medicinen hjälpt. Hör av er direkt till mig anne.hietanen@yle.fi så forwardar jag till redaktionen. Jag kan nästan lova att det blir en bra upplevelse.  

 

 

Om du ställer upp behöver du inte svettas live i studion utan får säkert själv önska var och hur du vill bli filmad, kanske med vissa begränsningar, tror inte att Mauritius funkar.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
År 2011 eller 2012 fick jag en burk antidepressiva läkemedel vid namnet "Seronil" av min bekant Harri (riktigt namn) vars medicin hade bytts ut så han behövde dem inte längre. Jag vet: apoteket skulle ha varit den rätta adressen. För några veckor sedan kände jag mig väldigt deprimerad. Till sist kunde jag inte motstå frestelsen utan jag svalde en av dem eller två, fast de var 7 år gamla. Det här hände sent på kvällen. Efteråt märkte jag ingenting utom lite magbesvär. Slutsats: åtminstone gamla antidepressanter fungerar inte väldigt bra. Jag vet: jag borde ha ätit hela burken.
Micke R25.02.18 kl. 15:55
Alltid bäst att ta bara det man får utskrivet av egen läkare tänker jag.
26.02.18 13:20
Du var som vanligt lugnet självt, proffsig och bra då du var med i sändningen! Men jag antar att det var nervöst - du ska ändå vet att det inte syntes på ytan.
Carita Liljendahl25.02.18 kl. 18:03
Voi tack! Jag var så nervös att jag knappt visste vad jag hette.
26.02.18 13:21
För mig blev SSRI min räddningskrycka då jag drabbades av depression. Piller alone räcker inte men jag fick bättre förutsättningar att orka. Idag, två år senare, äter jag halverad lägsta dos och mår bra. Mycket bra tillochmed. Jag skulle uppmuntra deprimerade att våga prova medicin. Alla är vi olika och det kanske inte hjälper. Men det är verkligen värt att ge det en chans. Men ät medicin åtminstone en månad, det tar några veckor innan du får effekt.
Ida02.03.18 kl. 22:18
Så fint att höra Ida!
04.03.18 18:15
Anne Hietanen