Sluta dricka vatten

05.01.2018 kl. 15:02

Jo en sak till, jag vill sluta dricka så mycket vatten. Jag tror faktiskt att har ett psykiskt vattenberoende. Ända sedan 50-talet har man kunnat se mig dallra runt med en vattenflaska i handen,  Jag vet inte hur mycket jag dricker men skall börja kartlägga det nu. Gissar att det är allt mellan 2-4 liter per dag. Två liter är väl ok, men om det är fyra är det ju bara sjukt. Stackars njurar tänker jag. Jag dricker hela tiden! 

Orsaken till att jag nu vill börja minska på detta är att jag så sjukligt, vansinnigt trött, precis som 88% av övrig befolkning i Finland just nu. Som vanligt kan jag inte bara låta det passera utan måste göra ett stort nummer av tröttheten. Har köpt extra järn, D-vitamin,  B12 och så tar jag tag i det här vattenprojektet då. Få se nu.

 

 

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Jag dricker för lite vatten. Lycka till.
Lilian05.01.18 kl. 23:44
Aj, känns nästan som ett lyxproblem för mig. :)
08.01.18 16:14
Jag tror inte dina njurar tar så mycket skada av att dricka 2–4 liter vatten per dag. Det torde vara en bra bit under mängden för vattenförgiftning.

”Om vi inte svettas mycket så är normalbehovet vatten för en normalstor människa ungefär två liter om dagen. Den dosen kan vi både dubbla och tredubbla om vi är friska, men dricker man mer än 5-6 liter då är det mer än man behöver”.
https://www.aftonbladet.se/halsa/article10382710.ab
Affe af Skrifwklaada05.01.18 kl. 23:59
Nå puh!!!
08.01.18 16:14
Trötthet låter otroligt bekant!! Jag blev tillagd av en kompis i höst i en grupp på fb som heter raudanpuute och många symptom som jag läste att folk hade stämde in på mig också (trött, kraftlös etc) så jag bad om blodprov via arbetshälsovården för att mäta mitt järnförråd (ferritin och transferritin) och tadaa, mitt järnförråd var nästan tomt! Så snälla kolla upp det du också. Allt under 40 är järnbrist, kvinnor borde ha 80-100 för att må bra om ingen inflammation eller annan sjukdom ligger bakom. Nu äter jag 200 järn mg/dag och kontroll med tre månaders mellanrum och hittade även en läkare som jag bokat tid till som kan med detta om järnbrist utan anemi. B12, folat, d-vitamin också viktigt att kolla upp.
Mia06.01.18 kl. 19:08
Tack Mia! Började genast hälla i mig Kreuterbluthsaft! <3
08.01.18 16:15
Anne Hietanen