Sluta säga förlåt

04.01.2018 kl. 21:44

Mina nyårslöften är att försöka sluta säga förlåt hela tiden. Eller jo om jag mördar någon eller gör något riktigt förfärligt kan det kanske vara på sin plats, men inte annars. Det här blir ett spännande experiment för mig.

Andra löften är att fortsätta i samma stil, det vill säga söka mig till det som är trevligt och bort från det som är mindre trevligt. Skall ta det lungt och dessutom undvika självkritik. Tidigare har jag nu och då  haft ingen-kritik-veckor då det varit helt förbjudert att kritisera mig själv. Funderar på att göra det hela detta år. Förstås gör jag mitt bästa mest hela tiden men ofta blir det ändå inte alls så bra som jag önskat och vet ni hur skönt det är att bara glatt rycka på axlarna när den kritiska inre rösten börjar marra. Jag älskar det. Kan verkligen rekommendera detta. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Nja, det låter inte som något för mig. Utan självkritik ingen självinsikt, avsaknad av självinsikt leder till personlig stagnation.
Affe af Skrifwklaada05.01.18 kl. 23:43
Jo, men måtta med allt tänker jag! Just nu hindrar kritiken mig bara. Bättre att ens göra något, än inget alls eftersom man är lamslagen av kritiken. Pratar nu om mig själv bara!
08.01.18 16:16
Anne Hietanen