Nervöst

16.11.2017 kl. 12:20

I flera dagar har det känts som om pulsen är lite högre än vanligt. Några nätter sov jag dåligt också, men i natt gick det bra. Om några timmar börjar inbandningen av ett tre timmar långt tv-program. Vanligtvis när jag är nervös inför någon tv-grej brukar jag tänka att nå åtminstone sitter ingen publik och tittar på. Och när jag skall uppträda inför publik brukar jag tänka att nå åtminstone filmas inte detta. Nu fungerar ju inte det här idag eftersom allt är inför publik och dessutom filmas.  Så nu tröstar jag mig med att åtminstone är detta inte en hetsig politisk debatt om något ämne jag inte vet något om och dessutom är det exempelvis inte på finska eller engelska.

Finns det någon annan som har liknande metoder för att minska nervositet? Och finns det kanske någon som lyckats bli vän med nervositeten? Jag har inte blivit vän, men nog börjat acceptera att jag ofta är nervös. Sådan tycks jag vara åtminstone nu och helt bra brukar det ju gå ändå. Men håll gärna tummarna ändå.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
En viss skala av nervositet lär vara bra. Den försvinner sedan och du är ett proffs!
Blev nyfiken på vad det handlar om :-)
Och tack för kramen senast, det var kul att ses!
Carita16.11.17 kl. 21:56
Alltid fint att se dig! Det var en litteraturkväll som skall sändas i tv 17.12 och nu är den gjord och jag är så lättad! Allt gick ganska bra! Puh!
17.11.17 11:12
Anne Hietanen