Periodal dermatit 2

07.11.2017 kl. 10:16

Det verkar som om olika utslag i ansiktet är i ropet just nu, har fått flera frågor om hur min behandling egentligen ser ut och lovar göra ett inlägg här inom snar framtid, dock var det ju bara något som råkade hjälpa mig och många av de problemen folk har är kanske inte just periodal dermatit. Det viktigaste kriteriet lär vara en ring runt läpparna där huden inte är förstörd. Om man inte har det kanske det inte är just periodal dermatit man har. Men till denna regel finns det nog också undantag. 

För övrig vill jag berätta att min axel nu är lite bättre tack vare en kortisonspruta jag fick förra fredagen. Jag har alltid hört att man inte skall ta kortison, men jag tänkte att en gång kan jag väl testa. Först blev axeln mycket värre, men igår började den kännas bättre. Kommer dock inte att mera göra bäkpressvärldsrekord och mystiska rörelser bakom nacken. Läkaren sade att jag alltid skall kunna se mina händer om de är bakom ryggen ansträngs axeln för mycket.

Okej, hur många poäng ger ni åt detta inlägg? Var det vansinnigt spännande? Ja, kanske det inte var det. Lovar (försöka) skriva spännande saker snart.

 

 

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Jag tycker allt du producerar är spännande och fint! Text syftar jag på då alltså :D Kram!
Mia07.11.17 kl. 19:00
Haha, tack Mia! <3
08.11.17 09:59
Jag ger alla poäng jag har och det är förvånansvärt många!
Minna07.11.17 kl. 19:09
Jag älskar alla dina poäng. Jag sparar dom!
08.11.17 10:01
Jag ger 4,99 poäng av 3 möjliga. Det hade blivit 5 poäng om du hade bifogat en egenhändigt gjord teckning med valfritt motiv.

Utslag är verkligen the shit. Själv håller jag på och forskar i om mina tidvis röda och kliande ögonlock har något samband med flamskyddsmedel som läcker ur diverse elektronik (och kanske kläder?!). Det här forskningsområdet har jag för övrigt hittat på helt själv eftersom första ögonlocksattacken kom i samband med ny tv för några år sedan.
S. med punkt07.11.17 kl. 21:50
Mycket spänannade, men säkert extremt irriterande. Har du redan hunnit testa med ögonlocksrengöringsdroppar som finns på apoteket, eller ögonfuktdroppar? Min sambo opererade ögonen förra veckan och jag har nu blivit helt hänförd över alla droppar man kan använda. Fast tveksamt om du skall hälla ännu mera kemikalier i ögat!
08.11.17 10:03
Oj, jag visste inte att det fanns ögonlocksrengöringsdroppar! Just nu uppför sig ögonlocken hyfsat, så jag låter dem bara vara och smyger runt på tå för att inte störa dem. Min mor har en hel arsenal med olika ögonrelaterade droppar, så jag kanske kunde låna av henne och droppa lite av varje till en lämplig cocktail.

Eller så kanske jag frågar ögonläkaren då om något år då jag går för att få läsglasögon och kolla ögontrycket...
S. med punkt08.11.17 kl. 20:21
Anne Hietanen