Periodal dermatit

02.11.2017 kl. 15:08

Förra hösten började jag få märkliga utslag runt munnen och under näsan, det såg ut som ett rött skägg, ett sk. köttskägg!  Av någon anledning stördes jag inte av detta annat än att huden ibland blev så  hysteriskt torr att jag genast bara måste smeta in någon sorts fukt. Tänkte att utslagen var stressrealaterade och det var de också, men de försvann aldrig helt. Nu på hösten blev de plötsligt fem gånger sämre igen och jag misstänkte periodal deramatit och det var det också. Igår fick jag en antibiotikasalva av en huddoktor och så fort jag satt på salvan på köttskägget lugnade sig utslagen helt. Halleluja! 

Jag har försökt fånga mina utslag på bild men de fastnar inte särskilt bra på bild, ni får nu bara lita på mina utsagor, pointen var i alla fall det, att man faktiskt kan gå till läkare om man har något problem, ibland kan det finnas helt enkla lösningar. Jag trodde väl att jag måste ändra hela min diet, fräta bort halva huvudet och bo i kloster ett år för att det skulle bli bra, men nej. Fast å andra sidan, jag kan återkomma med rapport om en vecka ifall bättringen bara var tillfällig. Och den som vill veta mera om periodal dermatit skall absolut läsa Cattens blogg. Som bonus får ni ett fint inlägg om kroppsbild också.

Och nu när jag insåg att man faktiskt kan gå till läkare skall jag imorgon också kolla upp mina axel som värkt i några månader. 

Och nu märkte jag att jag inträtt i den ålder då mitt högsta nöje är att prata om krämpor och sjukdomar. Jag undrade alltid när det händer och ja, det var just nu det.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Anne Hietanen