Felet med instagram

26.09.2017 kl. 13:18

Jag gillar instagram, men bara i små doser och äntligen kom jag på varför jag inte kan scrolla runt där helt okontrollerat.

Det är så här att jag egentligen inte är en girig person, jag tycker inte ens om att äga saker. Jag kan när som helst flytta vart som helst med två sopsäckar, mer än så äger jag inte, men när jag ser saker på instagram så tror min hjärna att jag också behöver/vill ha de där sakerna eller delta i händelserna/resorna jag ser. Och det stämmer inte ens, jag kan ligga fullständigt nöjd i min säng och plötsligt få för mig att jag borde vara på yogaläger på Bahamas, äta ostron och dricka champagne och doktorera samtidigt. Sanningen är den att skulle jag göra de sakerna istället för att ligga i min säng skulle jag antagligen längta till min säng.

Ser jag ett foto på en bulla så tror min hjärna att det är synd om mig om jag inte själv också äter en bulla. I sanningens namn ser bulla ofta bättre ut på bild än vad det smakar i verkligheten och swimmingpoolen ser alltid bätttre ut på bild än det känns att själv ligga i gammalt klor och frysa.

Så kära hjärna kom ihåg allt detta och låt mig igen ta ett hårdare tag i den utmärkta regeln att inte surfa runt under kvällarna, låt säga efter kl 19.

 

Här ser ni exempelvis en bild av en underbar strand, men här blev jag bränd av en äcklig manet och kommer att ha ett mycket stort ärr på armen resten av livet. 

 

Kommentarer (3)
Vad har påvliga bullor med bullar att göra? ;) (Jag kunde inte låta bli).
Jag lider av ett liknande problem, men för mig sitter bilderna i själva huvudet och de blir därför aningen svårare att göra sig av med.
Affe af Skrifwklaada27.09.17 kl. 15:35
Nå jo jag har nog dom där bilderna i huvudet OCKSÅ!
28.09.17 14:45
Hahaa - klockrent! Klart man vill ha choko o bulla om de syns på instagram.
Annars är jag ungefär som du.
Jag skulle vilja vara en buddha, bara ha en orange kåpa, rakat hår... eller ok - jag vill äga datorn, sängen, soffan och teven men så mycket annat behöver jag INTE.
Carita30.09.17 kl. 23:13
Samma som du, fast jag vill inte ha en soffa. :)
10.10.17 16:11
Jag har ett ord - FOMO. Mitt vetenskapligt belagda antagande är att 92% av instagramanvändare och 99% av folk under 30 lider av detta fenomen.
Anonymous01.10.17 kl. 15:11
Sant! det är klassisk FOMO ju.
10.10.17 16:11
Anne Hietanen