Stand up

12.08.2017 kl. 17:39

Igår var jag med på en rolig tv-inspelning och lunchade med en hel hög programledare. Jag tycker att det inte är särskilt stor skillnad på att göra tv och radio, men det finns en sak med tv som jag ännu inte har vant mig vid och det är att göra långa speakar rakt mot kameran. För det första måste man då lära sig utantill allt det viktigaste, eller så lära sig alla radiramsor helt utantill, men då blir problemet att få det att låta naturligt, som att man kommer på det man säger helt i stunden och bara berättar det för någon random person.

Mitt minne är inte väldigt bra, men jag har förbjudit att säga det till mig själv och kämpar hårt med det, ändå uppstår det ofta mardrömssituationer t ex i slutet av en lång dag då en speak bara inte sitter. Om jag inta får det att funka på första eller andra gången så kan jag räkna med säkert fem-tio försök, medan kameramannen, ljudteknikern och övrig personal bara står och stirrar och suckar. Jag har blivit mycket bättre på att strunta i folk runtomkring, oftast är det ju ändå jag som får vänta på dem, men det där att vara till besvär, göra ett nummer av sig osv är helt förfärligt.

Till min stora lättnad, sade alla i gruppet att dom också avskyr stand upsen mest. Aaah vad skönt.

 

 

Här ser ni hur glad jag är över att ha klarat stora svårigheter, ni ser att jag just lyckats springa upp till toppen av trappan.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Anne Hietanen