Om skapande

01.08.2017 kl. 14:36

Peppe tisade mig om ett sommarprat som jag älskade. Hade nog inte lyssnat på Fredrik Backmans sommarprat utan tipset, men jestas så bra och uppmuntrande det var. Jag gissar att många fina rader, ja böcker och låtar också kommer att skrivas tack vare pratet.

De där idéerna, raderna och försöken gör ju inte stor nytta så länge vi har dom inom oss, dom måste ut. Måste erkänna att jag skrev några tusen tecken redan efter att jag lyssnat några minuter på pratet och en del av orden blev säkert ordnade helt bra också, och det tänker jag vara nöjd över idag.

Det slog mig nämligen hur otroligt okritiskt jag förhåller mig till andras prestationer och hur hårt jag piskar mig själv. Jag tycker att andra är duktiga redan när dom klarar av att gå på pottan själv, men av mig själv kräver jag att jag för det första var den som uppfann pottan och för det andra att, ja den metaforen var inget vidare, men ni vet vad jag menar och känner säkert igen er också? Man borde prata med sig själv så som man pratar med och till sina vänner.

Kommentarer (2)
Jag vill bara klargöra en sak och det är att jag uppfann pottan, men sen dess har jag int åstadkommit nånting alls.
Ennet02.08.17 kl. 22:05
Bra jobbat Ennet!
05.08.17 19:45
Åh, tack för det här tipset - en av mina favoritförfattare. Tyckte det var så fint när han sa att "om någon gråter när den läser så är det för att någon gråtit när den skrivit". Ett annat bra tips om man vill bli kreativt inspirerad är att lyssna på Elizabeth Gilberts podcast Magic Lessons :)
Ellinor 10.08.17 kl. 02:02
Ellinor jag reagerade också på det där citatet. Så fint sagt och säkert också sant. Och tack för podcast-tipset!
14.08.17 16:29
Anne Hietanen