Klumpen

19.07.2017 kl. 21:54

Oj vad här händer lite, på hela ratata verkar det som, men det är ju sommar. Jag har mest en klump i halsen och kommer på få andra saker att skriva om.

Den där klumpen är underlig, jag fick ett mejl för någon vecka sedan om den då jag tydligen hade råkat nämnda den i en bisats i Hietanen & Henrikson som nu just också sänds på Radio Vega. Hur som helst, efter att jag svarade på några klump-i-halsen-frågor har jag känt av den extra mycket. Alltså den är helt förfärlig, fastän jag själv inte har ångest är det som om kroppen ändå har det. Misstänker ingen fysisk sjukdom, vet att klumpen är psykosomatisk på något sätt, men huj fan vad den är äcklig.

De flesta kännder väl ett tryck på bröstet, men hur vanligt är det men en klump i halsen? Kanske helt vanligt det också. Symboliskt är det ju intressant på så sätt att klumpen kan ses som allt som inte sagts, när man svalt för mycket uppstår en klump i halsen. Jag brukar inte uttala mig negativt eller kritiskt och sväljer allt som dyker upp i tanken även i situationer då motpartern kommer med osakligheter, på många sätt vore det kanske ändå bra att uttala sig (mig) ibland istället för att bara vända andra kinden till. Men det är ju också fint att få känna sig lite bättre än alla andra då man (jag) aldrig, eller sällan, tappar greppet och säger saker i affekt.

 

 

 

Kommentarer (6)
Jag lider också av klump i halsen,blää!Tycker det oftast i mitt fall handlar om bortträngda känslor, som en ju int då helt lätt får grepp om och klumpen nu ligger där för att vittna om nåt (som man då troligen vet om men lyckas tränga undan). Försöker förhålla mig intresserat till klumpen fast den är jäkla jobbig.
Ennet19.07.17 kl. 23:26
Förhålla sig intresserat till klumpen låter som en bra strategi. Jobbig men bra.
22.07.17 12:48
Ut med allt bara! Nu ska de sväras och ropas tills knölen e borta.
Anna T20.07.17 kl. 14:12
Jo men måste hitta något avskilt ställe.
22.07.17 12:48
Finns det någonstans där du kan säga de onämnbara sakerna högt och i affekt utan att någon hör dig?

Jag känner en fysisk lättnad efter att jag har gormat och lagt ut texten även om det bara är jag själv som hör. Det är det som lättar näst bäst. Allra mest lättnad uppnår jag genom att gorma och lägga ut texten inför berörda människor, men det är sällan värt det. Reparationsarbetet blir så omfattande att jag inte riktigt kan njuta av lättnadskänslan.

Har ingen klump, men föreslår ändå: Gurgla för att få halsen att slappna av, kolla om du har tonsillstenar, titta på bilder av gulliga djur.
S. med punkt20.07.17 kl. 23:53
Aj kanske jag har abnorma tonsiller. Det skulle vara underbart att bara kunna operera bort problemet. Jag har några gånger under senare år vänligt men bestämt kommit med mina synpunkter istället för att stryka medhårs och det har nästan varje gång blivit katastrof. Usch!
22.07.17 12:51
Globus feelisen. Ja, jag har den också. Har gjort ultra och blodprover och what not DÄR FINNS INGENTING, men det onekligen är det en klump i halsen. Karvapallo, sa en gubbe som också har globusdorkaklump. Inte vet jag, det försvinner plötsligt. Komiskt. Men galen blir man. Golfbollen gör en galen. Finns ganska bra juttun om dethär fenomenet på nätet faktiskt. Och jag tycker att det egentligen bara hjälpt att vänta ut det. Som alla andra underligheter kroppen och hovo sysslar med.
minna lindeb21.07.17 kl. 08:52
Aj tack för det här, visste inte att det fanns ett namn! Tack!
22.07.17 12:52
Och just det ja! Halsjumppa hjälper faktiskt, och det hjälper också mot oron för när man tänjer och får halsen att slappna av, då känner man faktiskt att karvapallo försvinner för en liten stund, Jumppaövningarna hittar du på nätet. Spända myskomuskler som man inte visste att fanns reagerar antagligen på Golfströmmar i själen. Och så blir det Golfboll i sundet Ha ha.
minna lindeb21.07.17 kl. 08:57
Skall googla, förskte redan googla lite men hittade bara kakka. Skall försöka på nytt.
22.07.17 12:52
Kan det vara en form av reflux eller vad det heter?? Närästys. Trodde jag hade struphalscancer pga konstant klump men det var reflux! Kändes lugnande :)
Grön i Åbo22.07.17 kl. 19:25
Jag tror att jag aldrig haft närästys! Men tänk om det bara är för att jag inte vet hur det känns. Känns helt omöjligt att klumpen kunde vara närästys, men underligare saker har ju hänt så stort tack för tipset.
30.07.17 21:21
Anne Hietanen