En varning och några tips

31.05.2017 kl. 11:38

Senaste avsnittet av Hietanen & Kela blev riktigt intressant, det handlar om Åsne Seierstads senaste bok Två systrar, men min personliga favorit är nog avsnittet innan Viva Italia! Är mycket glad över att Hanna nämner det i sitt senaste inlägg.

 

Idag skall vi spela in två avsnitt av bokpodden och jag har läst hela natten, både böcker men också historia och aktuella nyheter. Är just nu mycket fascinerad av mordet på Kim Jong-Nam. Agenterna som mördade honom kör med ett försvar som går ut på att de trodde att de var med i ett tv-program med dolda kameror! Vilket fantastiskt försvar. I all sin faslighet så är just denna detalj ändå lite kittlande.

 

 

En serie som är kittlande på ett motbjudande sätt enligt mig är The Keepers på Netflix. Genren är true crime och det ända fräscha är att huvudstjärnorna är två äldre damer som leker detektiver.

Fallet handlar om en nunna som blev mördad år -69 i Baltimore. De mest osannolika personer har grävts upp ur sina skrymslen och spelar sedan sommarteater framför kamerorna. (Vissa med nästan lite för stor iver, fast det är också charmigt på något sätt.)  På flera sätt än ett är man i den här genren duktig på att exploatera personliga tragedier. Det verkar också som om förvirrade personer i stort behov av pengar är de som ställer upp i de här serierna och jag tror att det är just det som får det att krypa i skinnet.

 

 

Fast hittils har jag enbart stött på positiva recensioner av serien så det kan ju hända att jag är lite väl sträng.

 

Kommentarer (1)
Haha, det där var skojigt :D
"förvirrade personer i stort behov av pengar är de som ställer upp i de här serierna"
Jag måst definitivt kolla serien och se om jag håller med :)
La Dolce Musica01.06.17 kl. 13:34
Anne Hietanen