Det blir bättre

28.05.2017 kl. 19:19

Jag satte upp en liten text på fb och det ledde till att mitt huvud just nu är ganska långt bak i tiden.

 

 

Jag började idag läsa anteckningar från tiden jag bodde på hemmet och tiden just efteråt. Jag kan inte begripa hur jag kunde vara en sådan fighter då. Visst var det en sjukdom i huvudet (och kroppen) och som man kan hjärntvätta sig bort ifrån (med hjälp) men mitt liv hade hunnit bli så eländigt att det exempelvis krävdes stort mod bara att visa sig på uni igen. På ett-två år hade jag gått från att glatt cykla runt Borgåtorg för att visa upp mig till att fördubbla min vikt, ja nästan tredubbla den och från att från första terminen få 40 studieveckor till att sedan nästa få närmare 0.

Jag hade trott att jag var universums gåva till världen så snygg och smart som jag var och ett år senare var jag en olycklig, beroende formlös hög. För en vuxen kanske det inte låter så dramatiskt men med en ung människans tidsuppfattning var det förfärligt. Ofta tänker jag att allt som kom efteråt är bonus, också dom hemska sakerna. Dom hemska sakerna har dessutoma aldrig varit ens i närheten av det jag upplevde som ung. Det har gett mig ett visst lugn och en trygghet i att veta att jag klarar ganska mycket.

 

 

 

 

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Bra ibland att ta sig en titt tebaks i tiden för att se vilka utmaningar man tagit sig igenom. Då är utmaningen man kan stå inför inte längre lika oöverkomlig.

Hoppas du får tag på dina fränder, internetz brukar överraska.
håkan28.05.17 kl. 21:00
Vi håller tummarna! <3
29.05.17 13:53
Vilket viktigt program det skulle bli. Hoppas du får napp och att det går vägen, det finns många som behöver se och höra om ätstörningar och överhuvudtaget få bekräftelse på att de inte är ensamma med skiten. Wau, vad fint att du klarat dig så bra och alltjämt är så smart och snygg!
Helena_ess28.05.17 kl. 21:01
Tack!!! <3
29.05.17 13:54
Tack för att du skriver.
Det är skönt att läsa, då jag själv befinner mig mitt i en stor storm. Det om tidsuppfattningen kommer jag ta med mig, att något år av sjukdom hit eller dit inte kommer påverka den stora bilden så mycket som man tror. Jag ska försöka ändra min tidsuppfattning trots mina unga år.
Hedenandis30.05.17 kl. 23:03
Anne Hietanen