Jobbet

23.05.2017 kl. 22:10

Imorgon klarnar det antagligen vad jag kommer att jobba med i framtiden på Yle. Om det blir i cafét har jag redan lovat rabatt till alla mina vänner, men hoppas ändå inte det blir caféjobb.

Jobbade en gång på café men var så dålig at jag måste sluta och jobba på tidning i stället. Hade svårt med att sälja tårtor jag visste var gamla och stod inte ut med att vissa saker var så dyra. Varnade folkt alltid att nej, nej ta inte den där, den är torr osv. Det var ju inte snällt mot ägaren, men ägaren var inte fattig och jag tänkte att många människor sällan har råd att gå på café och när dom går skall det inte vara torrt skräp dom får.

Och på tal om ingenting, lyssna gärna på vår bokpodd också, det senaste avsnittet blev mycket bra tycker jag. Hoppas vi får fortsätta med podden på hösten, men i så fall måste vi få lyssnarsiffrorna att stiga, vet inte hur. Ifall ni tipsar om den gör ni mig så jäkla glad, men jag kan ju inte tvinga er att tispa, i synnerhet inte om ni hatar den. Och på tal om att hata och älska och annat, vad säger ni om den nya Twin Peaks? Jag är fascinerad, men känner mig lite lurad. Det är som om någon helt enkelt skämtar lite väl mycket på tittarnas bekostnad, att hur mycket mänttigheter kan vi trycka ut utan att någon klagar. (Mänttigheter, slang från 80-talet och betyder tassigheter.)

 

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Er bokpodd är SUPERBRA! Blir på allvar skitsur om den läggs ner. Har lyssnat på varenda avsnitt och alltid gillat. Ni diskuterar litteratur med kunskaper och personlighet. Yle behöver en poddredaktion och jobba på att nå ut bättre generellt för detta är ju framtiden. Är ni säkra på att ni får in all statistik? Jag lyssnar från en poddapp i android som aldrig nämns i nåt poddsammanhang t.ex. Att lägga ner er podd är att ge sig på helt fel saker.
Anna Lindholm 24.05.17 kl. 17:58
Anna! Ditt meddelande gör mig så tacksam och glad! <3 Och vi får faktiskt inte in all statistik, men arenalyssnandet har inte varit lovande och jag tänker att det ändå ger en fingervisning. Hur som helst så är det faktiskt bra jag själv som är stirrar på siffror. Mina chefer tänker mera på vad som är public service och kvalitet. Så det är faktiskt bara jag själv som sagt att siffrorna måste gå upp. Och igår fick vi veta att vi får podda även på hösten.
25.05.17 11:36
Instämmer till 100% med Anna Lindholm, podden är bra! Via yle är det otroligt krångligt att lyssna, jag lyssnar likaså via enklare arrangemang, och nu känns det hemskt om inte det syns i statistiken. Annelie
Anonymous24.05.17 kl. 23:06
Tack snälla! Och säkert syns det någonstans, man kan säkert be om dem från alla skilda plattfomer, men jag vet inte själv riktigt hur det går till.
25.05.17 11:37
Jihoo för att ni får podda i höst också! Jag blir så engagerad i era diskussioner fast jag sällan ens har läst böckerna.
S. med punkt25.05.17 kl. 18:15
Anne Hietanen