Nåd

08.05.2017 kl. 15:28

Blev idag intervjuad angående nåd. Visste om intervjun på förhand och har därför tänkt på begreppet hela veckoslutet och det har känts väldigt hälsosamt. Det slog mig att jag fått emotta oerhört mycket nåd under mitt liv, bara en sådan sak att jag inte kommer på en enda gång då någon varit elak mot mig. Jag har nog blivit rånad och sådant men det har varit utomlands och inte riktat mot mig personligen.

Största nåden är nog det att jag fått vara fysiskt frisk hela livet, jag har ju inte ens brillor eller brutit ett enda ben. (Eller jo tummen lite här på våren, men inget större.)

För mig har det alltid varit självklart att betala tiondet, det vill säga att tio procent av lönen alltid går till välgörenhet. Det här är inget jag någonsin pratar om eftersom det verkar självgott och skrytsamt, men idag kom jag till insikt om att det kan vara bra att tala om det ifall det får någon annan att också göra det. Men överlag upplever jag nog att nåden gör lite väsen av sig, att det är handlingar i det tysta. 

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Anne Hietanen