Shellen i Pojo

19.04.2017 kl. 11:35

Här om dagen drack jag kaffe på en bensis i Pojo och det var både exotiskt och fint. Intressant att det några kilometer från Helsingors finns en miljö som är extremt annorlunda än vad den skulle vara i någon annan urban miljö som är tusen kilometer längre bort. Jag antar att jag skulle känna mig mera hemma på en tidningsredaktion i Buenos Aires, Paris eller Jerusalem än i Pojos bensis. (Som ni vet är jag ett språkgeni så det är inget problem. Nånej, det är kanske ett problem.)

Gjorde mitt bästa för att inte stirra och beundra alltför öppet, men i ögonvrån noterade jag en grupp med män som småpokulerade och sade saker som att "det är innen synd att vara fattig" och att moset var extra bra idag. Jag noterade att man kunde köpa Kentuckyn kanakori för 7.90 och undrade vad Pohjan makkarifiesta kanske säljs i Kentucky för samma summa.

Läser just nu Per Hagmans senaste där han berättar om gästerna på Hagmans lokala pub i Nice. Jag önskar att Hagman besökte Shellen i Pojo och gav farbröderna där samma kärleksfulla uppmärksamhet.

 

 

 

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Det är något med bensisar. På 90-talet var Tebaren i Kyrkslätt kaffeträffstället nummer 1. Hade du tur fick du skjuts dit av någon med bil, kanske i en Bemu.
Anne L20.04.17 kl. 10:22
Finlands enda bilkiosk finns på Åland.
https://sv-se.facebook.com/Edos-bensinmack-183826118923/
Man får inte kaffe, det finns ingen mat heller inga tidningar. Men atmosfären är äkta gammaldags
servicestation.
B-o20.04.17 kl. 16:18