Obildad

Publicerad 05.04.2017 kl. 18:42

Idag fick jag diskutera med två akademiker om elitism och kutlur. Det var för mig mycket givande och jag kände mig stundvis något obildad trots att diskussionerna rörde sig nära mina favoritämnen. Att jag ändå kan älska att känna mig obildad, det är ju då jag har möjlighet att växa. Det just exakt som när man ligger i bänkpressen och kämpar och faktiskt nästan inte klarar det, ja man är ganska nära att mosas och krossas, men sen pressar man, pressar och pressar och så kommer man i mål med ett nytt rekord. Vad är bättre? Ingenting. Ibland kommer man inte alls i mål, man mosas under tyngden och skäms som en hund som kackat på helt fel ställe, men andra gånger löser man ekvationen och kackar på exakt rätt ställe. Det är fint.

Jag skulle väl inte säga det högt, men ibland tänker jag tyst för mig själv att jag nog är rätt smart i jmf folk i allmänhet, men idag tänker jag på att det till all lycka finns så väldigt, väldigt många som är femton gånger smartare. Här använder jag nu smart och bildad lite på samma sätt, fastän man kan bli bildad utan att vara smart och smart utan att vara bildad, men idealet är ju att de går hand i hand.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Anne Hietanen