Böcker som förändrar livet

29.03.2017 kl. 16:40

Sitter och planerar kring ett nygammalt tv-projekt som går ut på att bra typer berättar om böcker som förändrat livet. Det behöver inte vara sjukt drastiskt men det kan också vara det förstås.

Jag har själv många, en är Pär Lagerkvists Gäst hos verkligheten som jag tyckte mycket om, men som kanske förstärkte mina känslor av främlingskap och svårmod. Ibland tänker jag nästan att den boken förstörde mitt sinnelag.

En annan bok som påverkade mig mer positivt var Amando Valladares bok Där allt hopp var ute - Mina år i Castros fängelser. Hemsk titel, men jag levde in mig i misären och orättvisorna i boken så mycket att jag i ett års tid dagligen var tacksam över att jag var en fri människa och inte behövde gnafsa på råttlortar i fängelset. Tänk att jag i ett års tid hade ett positivt liv tack vare den boken.

                      

Och nu till frågan, har du någon stor bokupplevelse du kunde tänka dig att berätta om? Först som ett case när programmet pitchas och sedan förstås också på riktigt ifall vi verkligen gör programmet. Skriv här i kommentarsfältet eller e-posta anne.hietanen@yle.fi

 

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Höm. Suzanne Brögger förstörde mitt liv när jag var tonåring, och jag var knappast den enda.. men det är så länge sedan nu att jag inte minns hur det var. Bara lite vad det handlade om. Jag borde läsa om böckerna i såfall, och se om jag får fatt i känslan igen. Men whynot.
Walopää07.04.17 kl. 09:35
På vilket sätt förstörde hon? Hon förespråkade säkert fri sex och knark kanske? Men vad annat?
10.04.17 19:25
Ifall det ännu behövs kan jag bra tänka mig att komma och berätta om någon bokupplevelse. Jag slängde iväg ett mail till dig.
Sofie09.04.17 kl. 06:45
Jag försöker ringa dig imorgon eller onsdag. blev så jäkla glad även att du kontaktade mig! <3
10.04.17 19:25
Anne Hietanen