Oälskad och äcklig

Publicerad 27.02.2017 kl. 14:38

Ny poddis igen, som vi döpte till Oälskad och äcklig. Och Ida skrev en så förbaskat bra text igen att jag tänker ha skrivkramp resten av året. Ja, ja man skall inte jämföra sig med andra, men det är klart att jag jämför mig med Ida som jag ser varje dag och delar rum med på jobbet, som jag dessutom veckosvis turas om att skriva artiklar eller kolumner med.

Nå, kanske jag pga våldsam revanschlust nästa vecka kommer med en sådan text att hela Finland river sönder sina byxor av pur förvåning och iver. Ja, vem vet, det mesta kan hända här i världen.

Ps. Tyckte ni att ordet poddis var äckligt?

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Poddis lät som nåt Smulan kunde säga. Och bra poddis idag igen. Så bäst att den finns!!
Kugge27.02.17 kl. 18:01
Kugge, tack för att du alltid är så positiv och kommer med fina kommentarer! <3 Och du har rätt Smulan kunde kanske använda poddis och det betyder att det är ett bra ord! :)
27.02.17 19:43
Hrrm hrrm! Språkpolisen känner ett behov av att påpeka att dopet är ett tillfälle när man upptas i församlingen och inte ett tillfälle vid vilket man får sitt namn, sålunda är det dumt att säga att man döper när man namnger. ;D
Affe af Skrifwklaada (The Sprachpolizei)27.02.17 kl. 20:41
Tack Affe! Måste kanske låta podden upptas i församlingen! :)
01.03.17 14:04
Anne
Ida28.02.17 kl. 13:13
IDA! Du får ej skriva mera!
01.03.17 14:04
Svensk ordbok talar också om en utvidgad betydelsenyans för "döpa" och då i betydelsen "tilldela (person eller föremål) namnet som framgår av sammanhanget", så jag håller inte med Affe här ovan att det är dumt. (Vill inte skapa dålig stämning, utan njuter bara ohämmat av att vara besserwisser. Om det alls hjälper kan jag erkänna att det finns flera skriv- och språkfel i min blogg och i mina bloggkommentarer.)

Angående poddis så... jo, det är lite äckligt, faktiskt. Men det är inte ert fel, utan mitt. Eller så är det en äcklig gubbes fel. Läste nyligen assholesonlines insta och noterade nån äldre gubbe som meddelade att han var "kåtis". Suffixet -is har ju länge använts för att signalera vardaglighet, barnslighet, lekfullhet eller liknande och för mig blev det väldigt fel att kombinera det med kåt, i synnerhet då det är en yngre tjej han vänder sig till, någon som inte alls har bett om att få bli informerad om hur han har det.

Podd + is är ju oskyldigt och fint, jag måste bara glömma den äckliga gubben först (och det lär ta några år, man FÅR helt enkelt inte missbruka ett suffix på det där sättet).
S. med punkt28.02.17 kl. 13:32
Tack kära S. med punkt! Jag kommer nu också alltid att tänka på den där gubben när jag hör -is. Ojoj! Är det nu sedan bra eller dåligt det? :)
01.03.17 14:06
Alltså måste nu förtydliga att det ingår en massa hjärtan i mitt meddelande som inte syns????? KÄRLEK i alla fall!
Ida02.03.17 kl. 15:45
Anne Hietanen