Ska vi stå på scen tillsammans?

23.02.2017 kl. 15:05

Jag funderar verkligen på att delta i Mortified Finland #finlandssvensk. Konceptet går ut på att man läser högt ur sina ungdomsdagböcker på scenen, ja man delar helt enkelt sin skam och får skratta åt varandra och med varandra. Finns en Mortified- dokkare på netflix för dig som också blir intresserad.

Jag har hundra kilo dagböcker och uppsatser från min barndom och ungdom och tänker att de kanske äntligen kunde göra någon nytta. Är ni med mig?

 

Här en text jag kopierade från fb:

Har du varit en pinsam tonåring? Har du varit hejdlöst förtjust, känt dig förvirrad av omvärlden? Kände du frustration mot dina föräldrar, syskon, lärare? Dokumenterade du dina känslor i någon form? Kanske i en dammig dagbok, kärleksbrev, i dikt form, låttexter, ritningar e.dyl? Allt duger!
Om du kände igen dig och har bevismaterial på dina sköra år som tonåring är du den vi söker för Mortified Finland #finlandssvensk! Den sjukt roliga föreställningen bjuder på komiska historier om emotionell växtvärk från föredetta ungdomars egna dagbokssidor. Skammen är gränslöst kul! Alla har vi varit ungdomar och klarat av det!

Passa på att dyka i din nostalgiska skattkista och sök med! Skicka en ansökan till anni.kotkamaa@suomenkomediateatteri.fi senast den 31.3.2017.

 

 

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Nej herregud aldrig! De är inte till för att läsas tror jag, ens av mej själv och sannerligen inte för andra. Borde nog bränna upp dem snart... haha
Hanna23.02.17 kl. 15:28
Men det är ju en bit historia! :)
24.02.17 09:52
Men. Alltså. Nä. Jag tänker på att det finns många unga som är mitt i det pinsamma, sårbara, smärtsamma. Att komma dragandes med sitt sk vuxna jag och skratta dom i facet via sej själv känns bara så fel. Jag sku få skrattet i vrångstrupen. Är nog en vän av svart humor men det här känns inte helt rätt. Hoppas i alla fall att dom som hänger med på detta gör det med värme och djup förståelse för hur det var att stå mitt i livets "största" drama
minna lindeb23.02.17 kl. 17:47
Neeeej, Det är inte alls så, ja vill gråta när jag läser din kommentar Minna. Jag har sett en kväll och det var mycket kärleksfull stämning, ingen förnedring. Jag skulle nog aldrig göra reklam för något sådant där man får ungdomar att mår illa, en stor del av min fritid använder jag för att samtala med ugna som mår illa.
24.02.17 10:01
Ja, alltså hundra kilogram dagböcker skrivna för hand har jag också sedan 1976... oj oj vad där skulle finnas att läsa... men jag tror nog att jag är bojkottad av YLE så det blir knappast nån uppläsning :-D
Carita24.02.17 kl. 17:38
Men inte e du ju bojkottad av yle!! Hjälp! Sen det här har annars inget med yle att göra. Du sku vara helt perfekt på scenen! Ojoj. Jag vet inte om jag själv vågar, men vill nog!
24.02.17 17:49
Jag grämer mig ofta över att jag inte började skriva dagbok innan jag var 25 men nu märkte jag att det har sina fördelar också. Det finns inget att läsa ur, haha.
Affe af Skrifwklaada25.02.17 kl. 09:35
Men nu skriver du väl med din fina handstil?
26.02.17 21:55
Minna, du måste se dokumentären. Den är så kärleksfull och fin. Det handlar inte om att skratta åt sitt unga jag utan om hur vi tror att vi är så ensamma i vår skam och sårbarhet men att det är just i den vi möts.

Jag har velat vara med i en Mortified sedan jag såg dokumentären.
Maria25.02.17 kl. 22:43
Maria, månne vi skall satsa nu på våren? Tänk ångesten innan man står på scenen! Och hur roligt det blir ifall det funkar.
26.02.17 21:54
Ok, ska titta. Kanske. Men dilemmat kvarstår. Jag hör till dem vars sår helt enkelt är för djupa för att nånsin förvandlas till kärleksfull humor i fel händer. Och jag är inte den enda. Det finns som sagt unga som är mitt i skitet. Humor är svårt. Lyteshumor och det kollektiva skrattet . För att inte tala om det färdigt skrattade... Men alltså. Det är ju bra om det fungerar inkluderande. Och det är ju frivilligt. Ska titta. Kanske. Mhv Humorbefriad
minna lindeb26.02.17 kl. 08:24
Minna, jag förstår kanske lite bättre nu hur du tänker och allt är ju inte heller för alla. <3
26.02.17 21:56
Det är klart jag skriver med min vackra handstil. Det är den enda stilen jag skriver med när jag skriver för hand. ;)
Affe af Skrifwklaada27.02.17 kl. 20:37
Aber ja!
01.03.17 14:06
Anne Hietanen