Dagen som gick

22.02.2017 kl. 00:03

En ganska vanlig dag i mitt liv, denna tisdag. På detta vis såg den ut.

Klockan ringer sju och jag dricker ett nytt kaffe som smakar fruktansvärt. Visste innan jag köpte det att jag inte kommer att gilla det, men utmanade min intuition.

Klockan åtta målar jag olika färger i mitt ansikte, det blir så där, tänker att det duger bra. Övar på frågor jag skall ställa Martina Haag, drabbas av nervositet. Är nästan alltid nervös innan intervjuer, inspelningar och så vidare och har accepterat det. Ser det som en form av respekt, men älskar det inte.

Klockan nio är jag på intervjuplatsen, en dryg halvtimme i förväg, är nästan alltid för tidig. Skriver brev till min vän i Senegal, mediterar och funderar.

Gör intervjun klockan tio.

Klockan halv tolv är jag i Böle och deltar i ett redaktionsmöte som slutar halv två.

Halv två har jag ett möte om ett projekt som jag kanske kommer att delta i eller så inte.

Halv tre har äter jag en smörgås och skickar ut två intervjuförfrågningar och kollar med rättigheterna till ett filmklipp vi vill visa i Lasso.

Klockan tre sitter jag och editerar ett material som får mig att skämmas ögonen ur huvudet, jag dansar frigörande dans och det ser inget vidare ut, men min kameraman sade att det va fint gjort att lägga sig själv i blöt på ett sådant sätt. Fint att han sade så, han kunde ha sagt precis vad som helst, det var inte vackert.

Klockan fyra öppnar jag några paket som kommit med posten, bland annat Anna Höglunds  Om detta talar man endast med kaniner har anlänt, en bok som är så vacker att jag blir stum. Hoppas jag kan prata om boken med åtminstone några ord i Hietanen & Henrikson småningom.

Klockan fem funderar jag och några kolleger om hur vissa speakar till ett kommande tv-program om karriär skall formuleras. Vi funderar hit och dit. Svarar på mejl från några fina typer jag kommit i kontakt med under min så kallade ätstörningsturne i högstadier och gymnasier under 2014

Klockan sex får jag blonda slingor i håret, det tar hundra år, men jag är nöjd då vi märker att jag inte fått slingor på fem månader. Bra. Kanske det räcker med slingor två gånger i året. Mystiskt dock att håret bara vuxit 2-3 cm på fem månader.

Klockan nio är jag hemma och ropar högt av lycka över att det är städat och snyggt hemma. Först funderar jag att skall jag nu ropa av lycka, men sedan gör jag det bara för att förstärka känslan. Äter en sallad från Stockas Deli och dricker ett glas skumpa. Ja! Jag får dricka skumpa när jag vill. Kylskåpet är proppfullt av skumpa, helor och halvor.  Tittar på avsnitt två av säsong sex av Girls. Målar naglarna i samma färg som den där ena i Girls har, vad hon nu heter, den snyggaste, men alla tycker väl olika om vem som är snyggast och vad spelar det nu för roll.

Whatsappar med mina vänner, tvättar kläder och planerar morgondagen. Lyssnar på Mellan raderna som jag älskar och nu är klockan hur mycket som helst, har inte läst eller idrottat något idag vilket är ovanligt, men annars en vanlig dag. 

Har som projekt denna vecka att säga saker med en Leif GW Persson-aktig säkerhet och inte be om ursäkt alls och har lyckats bra idag. 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Låter som en fin dag och ett fint projekt!
Kugge22.02.17 kl. 12:22
Det var en ganska ok dag.
22.02.17 16:14
Ååååå...vad glad hen ska bli som får brev av dig!!
Anna T23.02.17 kl. 19:39
:)
24.02.17 10:01
Anne Hietanen