Drevet går och här är jag och leker helig

16.02.2017 kl. 20:19

Skrev en kortis om dagens debattklimat, hade tänkt skriva den här först, men har flera läsare om jag skriver på Svenska Yles sidor, ibland över 10.000. Har ett hemligt mål och det är att nå 30.000-40.000 med en artikel åtminstone en gång inom ett år, fast det kommer ju nog att kräva lite längre fundering och ordentligt skrivande. Fast sedan tänker jag, varför är det nu så viktigt? Nej det är inte viktig, men det är roligt om cheferna är nöjda och visst är det ju fint om man lyckas få ut ett humant budskap som åtminstone förbättrar någons liv ens för en liten stund. Så där ett litet mål.

Hannah skrev om meningen med livet och jag håller med henne, men samtidigt vet jag att jag nog har en mening med mitt. En mening jag hittat på själv, en mening jag ibland gärna vore utan, men den är nu där hur jag än vänder mig och det är att försöka lämna världen som en liiite bättre plats än den skulle ha varit utan mig. Men det är ett jäkla jobb eftersom jag hela tiden på grund av klumpighet och otänksamhet och ja vad som helst också hela tiden gör den sämre, ofrivilligt med dock. 

Och medan jag filosoferar, tack till alla som kom på Hietanen&Henrikson festen igår. Tack! Och speciellt ett tack till Helena som kom på hela idén. 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Megatack för partyt! Jestas så jag hade roligt!
Kugge 16.02.17 kl. 20:52
Yes! Fint att höra.
20.02.17 08:28
Meningen med livet är att själv vända streckkoderna mot avläsaren då man handlar. Då blir världen en lite bättre plats för kassapersonalen och man själv gör något vettigt i stället för att stå och trampa och himla med ögonen åt kunden före som tar för lång tid på sig.
S. med punkt16.02.17 kl. 23:19
Så bra! Just så! Tack för denna visdom.
20.02.17 08:29
Snälla Anne din blotta existens har gjort den här världen bättre.
B-O18.02.17 kl. 18:52
<3
20.02.17 08:29
Anne Hietanen