Uh

09.02.2017 kl. 20:42

Jag bara läser och läser, det känns som om hela mitt liv kunde kretsa kring läsande och gärna också pratande om böcker, men podden är egentligen något vi gör vid sidan av tv-programmet Lasso som startar sin nya säsong på onsdag 15.2.

Yle Fem slås  i början av maj ihop med Teema och då slutar vi sända Lasso, det här betyder att jag inte vet vad jag kommer att göra om två, tre månader, men det brukar ordna sig. Jag hoppas ändå att jag får fortsätta på Yle, men helst inte som någotslags chef eller producent. Om jag fick välja själv skulle jag nästan enbart syssla med litteratur och kekulerande.

Kekulerande är det samma som att gå runt bredbent med en kopp kaffe i handen. Ibland stannar man upp och delar med sig goda råd och bra fiilis.

Vad skulle ni helst göra?

 

Ps. I krisfall jobbar jag förstås med vad som helst. Jag skulle städa, sopa och röja utan gnat.

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Editera bilder och kanske skriva roliga texter för Facebook. Prata i radio. Eller välja ut kläder åt kändisar med livskris. Jag skulle i smyg ge dem terapi medan vi valde mellan rosa tröjor och lila kavajer.
Fager Dam09.02.17 kl. 21:42
Välja kläder åt kändisar låter roligt, fast tänk om dom sedan nästan hela högen är divor som behandlar en som skräp. Aj että man skulle bli arg.
12.02.17 21:21
Kekulerande låter som ett bra jobb, men inte för mig. Drömjobbet för mig skulle nog vara ifall man kunde få betalt för att sitta i en knut nånstans och läsa böcker. Typ i en gungstol med en katt i famnen och vid en sprakande brasa. Jag skulle kunna tänka mig att läsa högt för intresserade, men då måste de sitta vid mina fötter och titta på mig med stjärnetindrande ögon. Och det är jag som väljer bok. Punkt.
My09.02.17 kl. 21:57
Låter även som mitt drömjobb! Och välbetalt skulle det också vara!
12.02.17 21:21
Jag vill läsa både vuxen- och barnböcker och så vill jag tala om barnböcker med andra. Och så vill jag ha så mycket tid till läsningen att jag hinner få fatt i alla de där "wow!"-trådarna i böckerna som jag sedan kan få andra att också se, de också känner "wow!".

"Wow!"-jobbet kanske inte räcker till en heltidstjänst, så jag kan också tänka mig att kekulera på deltid bara jag inte behöver dricka kaffe hela tiden. Jag har en tendens att få de mest mångskiftande frågor, så kanske skulle jag kunna börja dela med mig av min stora punktvisdom redan i förväg, innan någon ens har hunnit fråga. Det blir säkert uppskattat.

Om jag blir arbetslös (vilket inte är helt otänkbart) har jag tänkt infiltrera ett bibliotek och hänga där så mycket att folk till sist tror att jag jobbar där och börjar betala ut lön.
S. med punkt10.02.17 kl. 12:46
På yle skärs det också ned som bara den, min bland b är oklar men skulle tycka om att någonslags visdoms/tips-byrå med dig.
12.02.17 21:23
Vad jag helst skulle göra? En maßa som jag aldrig skulle ha råd med och ännu mindre få betalt för.
Affe af Skrifwklaada12.02.17 kl. 15:04
Men man kan ju alltid drömma!
12.02.17 21:23
Ja! En visdomsbyrå! Fast det är nog bäst jag får behålla mitt jobb, annars börjar jag väl blogga ännu mera här i ditt kommentarsfält. Som en bilaga man får på köpet då man köper den riktiga tidningen. :)
S. med punkt13.02.17 kl. 16:57
:)
13.02.17 18:05
Anne Hietanen