Yes, I did it

29.01.2017 kl. 16:28

Nu sitter jag i tåget från Åbo och kan konstatera att jag lyckades förverkliga min plan om att inte tala negativt om mig själv en enda gång under hela veckoslutet. Till min stora förvåning var det inte alls svårt, kanske lite underligt, men inte svårt alls. För detta ger jag mig själv hundra poäng.

Idag har jag varit lite sur för att jag måste åka av och an till Stockholm imorgon, att voj voj när klockan ringer halv sex och voj voj när jag är hemma först vid midnatt. Försöker istället tänka att det ju är en rolig arbetsdag och att jag får chilla ganska myckert. Under flygresorna är det ju exempelvis ingen som förväntar något av mig och det är ju inte heller hjärnkirurgi att göra någa speakar och en intervju heller.

Känner mig nu ändå till min stora besvikelse stressad inför veckan som kommer. Det blir två Lasso-avsnitt som ska spelas in och två poddar. Jag vägrar rassla in i samma stresshelvete jag hade under hösten och ett knep är ju att helt och hållet strunta i självkritiken. Ett annat är att inte försöka tänka framåt alls, bara ta en sak i taget. En sak i taget, och sedan igen en sak i taget. Ja. Vad har ni för strategier på gång?

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Mycket intressant projekt du har på gång, det där med att inte tala illa om sig själv. Tänk att det ska vara så svårt! Varför är det inte självklart? Helt underligt då man börjar fundera över det. Jag går igenom något liknande just nu, en livskris av något slag, och behöver verkligen mig själv som allierad och bästa vän för att klara mig igenom det här. Har kommit en liten bit på vägen att bli bästis med mig själv, men lätt är det ju inte... Tack för en intressant blogg - jag piper alltid till av förtjusning då jag ser att du uppdaterat! Lycka till med allt. Speciellt med att vara snäll mot dig själv, det är viktigast av allt.
Morran29.01.17 kl. 17:24
Tack Morran! Du gjorde mig mycket glad!
30.01.17 08:56
Min strategi: en bulletjournal. Ska blogga om det snart!
Fager Dam29.01.17 kl. 19:08
Jag är också lite sugen på en bujo.Visst heter det så?
30.01.17 08:56
Som vi vet har jag ju det där eviga peppmonstret i mitt huvud, den är så kiva! jag ser att du har fått den på besök, JIPIIII! Den är så kiva! Den är alltid på min sida! Och även på din! Så bra!

Jag har min Trello som jag fyller. Det är kiva att se vad som jag tycker att ska bli gjort. Vad ska jag göra här i framtiden försöker den säga. Och även om listan säger att jag ska göra det här idag, så vinner alltid soffliggande om det känns som så. Och så får det där som jag inte orkar göra bara flytta på sig. Oftast så gör jag dom sakerna som måste bli gjorda, dom andra är oftast goda tankar, men inte nödvändiga. Jag raderar dom från listan, så att de inte spökar där. Jag har så miljontals tankar att om jag skulle förverkliga dom alla, så skulle jag bli KUKKUUU! Men jag har nog en kolumn för roliga ideér som inte är tänkta att slutföras. Redan den roliga idéen gör mig glad. Och så kan jag läsa att oj så fina tankar jag har, men vem skulle nu orka göra den här saken! PUSSHÅNGELLL!
Minna29.01.17 kl. 19:58
Älskar peppmonstret!
30.01.17 08:57
Jag försöker strunta i självkritiken, men nog är det ju svårt! Det är säkert elakt, men under hösten har jag för mig själv mera börjat göra mentala anteckningar då folk glömmer viktiga saker, missförstår helt åt helvete, inte har brytt sig om att göra det de borde ha gjort etc. etc. De verkar ju leva och må bra och bara rycka på axlarna, så kanske, kanske jag också skulle tillåta mig själv att sänka min lägsta nivå några snäpp (till).

På det här sättet har jag upptäckt att det ju på riktigt finns folk som vet, kan och orkar mindre än jag. Det låter säkert som om jag tävlar i att vara bäst i klassen, men det handlar istället om att kanske någon dag inse att det bara är jag själv som märker och bryr mig om skillnaden mellan min toppnivå och min medelnivå.
S. med punkt29.01.17 kl. 20:28
Men så där tänker jag alltid när jag vill trösta mig själv! Att inte är dom andra nu heller så bra. :)
30.01.17 08:58
Dansa och skratta med bra typer så ofta som möjligt. Det är min strategi!

Finns på våning 5 i redaktionshuset nästa vecka. Bara att komma dit om du behöver en danspaus :)
Lisa 30.01.17 kl. 00:34
Hurra!
30.01.17 08:58
Anne Hietanen