Mellan pärmarna

12.01.2017 kl. 12:01

För  ett år sedan pitchade jag en bokpodd som jag äntligen har tid att göra. Imorgon skall min roomie Ida Henrikson och jag spela in avsnitt nummer ett av vår läspodd. Jag fick välja vem jag vill ha som partner in crime och valet föll genast på Ida som kan väldigt mycket om sådant jag inte har någon aning om. Hon är ett decennium yngre och generationsskifte lär väl inte ske vart tionde år men jag vet att vi hör till olika generationer och det är oerhört viktigt för mig att försöka förstå hur världen uppfattas och tolkas av yngre. Nu låter det som om jag gillar Ida bara för att hon är yngre, men egentligen är det nog det minsta av alla plussen, hon är helt enkelt en rolig och smart typ.

Nåja vårt arbetsnamn har i största hemlighet varit mellan pärmarna som en hyllning till Mellan raderna som jag älskar. Min förhoppning är att vi någon gång efter lite famlande och några korrigeringar landar på en nivå som åtminstone på något plan kan jämföras med mellan raderna. 

Vi kommer att lansera podden om två veckor och sedan får ni höra det strålande namnet som vår producent hittade på mellan två tuggor av lunchbiffen. Jag tycker alltid det är svårt att hitta på programnamn, ibland sitter en grupp i flera veckor och försöker utan resultat, ibland snubblar någon bara och så kommer namnet av sig själv, föredrar alla gånger det senare alternativet.

 

Kommentarer (5)
Anne! Tack för de fina orden om Mellan raderna! Ser enormt mycket fram emot denna systerpodd.
Peppe12.01.17 kl. 18:50
:)
15.01.17 19:49
Jag ska gärna lyssna på denna podd! Världen behöver fler bokpoddar!
Sara Pepparkaka12.01.17 kl. 20:12
Yes! Tack Sara.
15.01.17 19:49
Åh, så roligt! Nu ska jag se till att bli en aktiv poddlyssnare igen.
Christina15.01.17 kl. 10:01
Christina <3
15.01.17 19:49
Du och Ida är från skilda generationer. Millennialerna började födas åren 1983, 1984 o.s.v därefter. Deras generation präglas av ett minskat intresse för sex, droger och rockmusik, och ett höjt intresse för data, digi, turism och civilaktivism.

Själv pratade jag (som en själ[v]klar medlem av Generation X) med en kille född circa 1987-1992. Han var väldigt duktig på ämnen så som manosphere, dejtning, internet och valet i USA, som vi snackade mycket om. Man märker generationsklyftan oftast då den ena gör eller säger en allmän kulturell referens eller klyscha som den andra inte förstår, och vice versa.
Old Beatnik16.01.17 kl. 02:11
Tack Old Beatnik!
17.01.17 20:48
Roligt! Jag har gillat Böcker i bersån och diggar smart prat med en agenda. (för jag är en tant och orkar inte med flödespratet i etern, som förvisso ibland är smart, men oftare inte. Och jo, jag vet att det beror på tidsbrist och ekonomi, inte på att pratarna inte skulle vara smarta, ifall de hade just tid och pikulite pengar så skulle också de få lysa.)
#35 och trött på dravel16.01.17 kl. 18:53
Hoooppas du kommer att gilla podden.
17.01.17 20:48
Anne Hietanen