Bloggplanering

28.02.2013 kl. 22:55
Hur gör ni när ni skriver blogginlägg? Planerar ni? Kalkylerar? Funderar och analyserar? För mig går det till så att jag kanske en gång av tio har varit med om något som jag tänker att jag verkligen vill förmedla, i bloggform, i radio/tv eller kanske samtliga. De övriga nio av tio fungerar så att jag öppnar bloggen, skriver några rader och ungefär samtidigt som jag skriver får reda på vad jag skulle skriva. Det är mycket befriande - att låta hjärnan pruppa fritt ut i rymden. (Ursäkta, det blev en konstig bild.)
Kommentarer (11)
Jag bara skriver och så kommer det vad det kommer. Typ rymdfisar.
Pia28.02.13 kl. 23:08
Du har alltid fina rymdisar!
01.03.13 16:30
Ibland har jag bloggrippe och ibland kommer jag inte på ett smack att skriva! Kan känna att jag borde klämma ut ens ett inlägg varannan dag, men ibland går det inte. Ibland igen använder jag bloggen som twitter...
Emma01.03.13 kl. 00:40
Samma här ju.
01.03.13 16:30
Jag skall oxå börja låta min hjärna peppa fritt i rymden. Älskar uttrycket, redan en klassiker.
Linnea01.03.13 kl. 08:42
Det är känns helande att peppa/pruppa i rymden.
01.03.13 16:31
Jag är nog också ganska lika. För det mesta blir det vad det blir, inget vidare planerande eller kalkylerande, helt på fiilis bara :) Ha en bra dag!
Heidi01.03.13 kl. 08:51
Funkar ju alltid!
01.03.13 16:31
Typ som du, dvs. planerar mycket sällan. Tycker att det är bra med lite spontanitet/frihet.
wonderland01.03.13 kl. 09:11
Jaa!
01.03.13 16:31
Jag går och funderar på något som jag tycker att kan ändras till bloggform. Jag kan anteckna tanken och skriva den då det passar. Vissa gånger hittar jag på någon bra definition/svordom etc. som jag skriver någonstans och så hittar jag på var jag kunde använda denna grej. Som i natt så hittade jag på att ett sätt att solvata: "Tuo sinun ajatuksesi ei tule jäämään miksikään maailman perintökohteeksi!" Så, jag antecknade den och nu har jag då funderat hur jag kommer och använda den. Jag har tankar som inte är roliga om inte jag hittar på något sjukt att blanda den med. Vissa gånger finns båda elementena direkt till hands och ja, vissa gånger väntar jag att kunna kombinera dessa två. Jag gör aldrig så att jag skulle börja skriva ett blogginlägg så att jag bara skulle berätta vad som händer. Visst, jag kan börja skriva på något som jag tänkt på och fylla på samtidigt. T.ex. om jag vill medla med mig bilder så vet jag himla sällan vad grejen bakom dom är. Så hittar jag på en synvinkel då jag laddat upp den. Ungefär så här. Vilken intressant fråga! Har aldrig tänkt på det här!
Tubbs01.03.13 kl. 10:27
Det där låter ungefär så som jag tänkt att just du tänker. Puss.
01.03.13 16:32
Annne. Hur kul är du? Pruppa fritt ut i rymden. Underbart. Jag snappar oftast upp någon tanke som jag vill dela med mig av. Och så skriver jag ner den. Men ibland behöver jag bara få spy ut det som finns inom mig och då gör jag det. Jag ska börja pruppa mer. Det låter så roligt och befriande. Kanske ett inlägg i veckan med dagens prupp ala Anne. Eller veckans äggmök. Alltså förlåt men jag går igång på kiss- och bajshumor.
Ela01.03.13 kl. 11:18
Jag ääääälskar kiss-och bajshumor. Fast jag odlar den mest i slutna sällskap!
01.03.13 16:33
Jag tycker om ditt rymdpumpande. Själv skriver jag glatt en liten roman, sedan får jag ångest och raderar 99%. Till slut postar jag en svartvit grynig bild med den enda meningen som är kvar och som vid det laget endast jag själv begriper sammanhanget av. Någon dag skall jag göra den här proceduren baklänges.
sylvia01.03.13 kl. 15:28
Jaaaa! Du får inte radera! Radera är förbjudet, för din del. Om jag får bestämma.
01.03.13 16:34
Jag har blivit bloggblyg. Vet inte mer vad jag ska skriva. Men har ju skitit ut tre inlägg ren sen början av januari. Tycker jag är ganska bra! Kommer kanske ett till imorgon. Då ska jag tänka ännu mindre.
catariina02.03.13 kl. 04:47
Aj vad jag blir glad om du sku sluta att vara bloggblyg!
02.03.13 12:42
Jag planerar aldrig och låter det komma som komma skall. Därför har jag ofta senare svårt med texterna, då de är så obearbetade och fyllda av tangentbordsrelaterade stavfel. Tycker om att skapa associativa bloggtexter, i nästan allt annat jag skriver måste jag vara på noggrann och analytisk.
smilla03.03.13 kl. 13:26
Jag förstår dig precis, men det är ofattbart att du tänker så om dina bloggtexter. Dom är ju ALLTID välskrivna.
03.03.13 17:00
Jag öppnar ett nytt inlägg o oftast sitter jag där o stirrar, skriver lite, tar bort igen, skriver lite... Fast på sistone har jag haft blogginspis så tusan!
Kairi07.03.13 kl. 21:54
Anne Hietanen