Bloggposter

Nåd

Blev idag intervjuad angående nåd. Visste om intervjun på förhand och har därför tänkt på begreppet hela veckoslutet och det har känts väldigt hälsosamt. Det slog mig att jag fått emotta oerhört mycket nåd under mitt liv, bara en sådan sak att jag inte kommer på en enda gång då någon varit elak mot mig. Jag har nog blivit rånad och sådant men det har varit utomlands och inte riktat mot mig personligen.

Största nåden är nog det att jag fått vara fysiskt frisk hela livet, jag har ju inte ens brillor eller brutit ett enda ben. (Eller jo tummen lite här på våren, men inget större.)

För mig har det alltid varit självklart att betala tiondet, det vill säga att tio procent av lönen alltid går till välgörenhet. Det här är inget jag någonsin pratar om eftersom det verkar självgott och skrytsamt, men idag kom jag till insikt om att det kan vara bra att tala om det ifall det får någon annan att också göra det. Men överlag upplever jag nog att nåden gör lite väsen av sig, att det är handlingar i det tysta. 

 

 

 

 

Publicerad 08.05.2017 kl. 15:28

Unna och unna

Men nu är det ju sol i Finland också! Ojojoj. Nu tänker jag smita ut från jobbet och äta glass i solen. Såg en bild av citronglass på insta. Nu vill jag ha citronglass. För det har jag förtjänat, nej usch, man behöver inte förtjäna sånt, men å andra sidan unnar jag mig hela tiden för mycket av nästan allt. Har blivit lite för snäll med mig själv. Vet inte om det är helt ok, å andra sidan har jag i ett halft årtusende varit helt för sträng med mig själv. Bäst med lite balans, men före det glass.

 

 

Publicerad 04.05.2017 kl. 16:01

Det här skrev jag egentligen redan igår men vad gör nu det.

Äntligen hemma efter en vecka på Ibiza, en vecka som var båda bra och dålig, dålig för att jag var sjuk flera gånger och för att det var lite för lite sol. Men bra på alla andra plan. Sällskapet var bäst och till det hörde en två-åring. Jag hade i ärlighetens namn föreställt mig att det för det mesta är väldigt jobbigt och nervpåfrestande att ta hand om en två-åring och jag hade inte ens tänkt att det kunde förekomma positiva sidor alls, men det var faktiskt mycket trevligt att tala med barnet. Min inre sånggudinna steg också fram och egentligen borde hon ha förbud att uppträda pga viss tondövhet, men jag insåg att jag kan passa på när barnet ännu är artigt och inte protesterar. Ibland såg han dock förvånad ut i stil med att vad gör du, du väldigt sjuka människa?

 

Igår var vi på stranden så länge att jag faktiskt nästan fick nog. Just nu känns det som om jag inte behöver sola mer i år. Har aldrig haft en sådan känsla tidigare. Ja och igår på stranden fick jag också en ny vän, en hund som var tre år gammal och arbetade på flygfältet för att skrämma bort fåglar. Månne det nu kan stämma? Eventuellt var ägaren en bedragare? Men kan ni tänkt er något gulligare, det var en blond spanielsort.

 

Nå, nu just är jag brunish och glad. Skriver det här i flyget som är fullbokat, men som har en tom plats bredvid mig. Jag älskar när det händer och det har hänt ovanligt ofta på sistone. Å andra sidan har mitt bagage inte anlänt kanske hela fem gånger under de senaste två åren så min flygkarma är väl ganska medioker ändå. 

 

Imorgon blir det jobb, det blir spännande eftersom det känns som om jag varit borta i flera månader, men det var ju nog bara en vecka och på måndagen skrev jag en liten grej i anknytning till Svenska Yles bokpodd som för tillfället heter Hietanen & Kela. Mina arbetsroomie Ida är på mammaledigt och podden heter nu just Hietanen & Kela. Två avsnitt är ute och blir så glad om ni lyssnar och feedbackar. Blir ännu gladare om ni delar podden i era bloggar, fb eller andra kanaler eftersom vi har så jäkligt få lyssnare. Måste hitta på nån bra grej för hur jag skall marknadsföra podden. Kommer att klippa ihop delar av den så att den kan gå också i Vega nu på sommaren och då kommer ju folk mer eller mindre att måsta lyssna på den, men det går inte att jämföra med hur mycket det betyder att någon faktiskt väljer att söka upp podden och sedan lyssna på den, kanske flera gånger till och med.

 

Publicerad 03.05.2017 kl. 10:10

Skadeglädjen

Nu får ni skratta så håret lossar. Det har inte varit sol på hundra dagar och jag har varit sinnesjukt sjuk nästan varje dag. Förfärligt säger jag. Förfärligt.
Publicerad 30.04.2017 kl. 19:39

Liten hälsning

Jag solar. Inte mycket annat händer, men snart är jag brun och farlig. Ajajaj säger alla då!

 

Publicerad 26.04.2017 kl. 09:58