Bloggposter

Måndag-den stora glädjens dag

Jag har nu bestämt mig för att måndag inte är en motbjudande dag som inleder en vecka av förfärliga morgnar. (Morgnarna i sig är kanske inte så förfärliga, men jag tänker på den där väckningen som river sönder ens kropp, själv och hjärta.)

Så från och med nu tänker jag tänka på måndag som:

- veckans skojigaste dag då allt kan hända.

- dagen då jag alltid planerar in något extra roligt. (Vare sig jag vill det eller inte.)

- dagen då jag jobbar bäst. Jag jobbar som en maskin, ja, måndagar är till för att jobba så bra att taket nästan lossar, Och varför jobbar jag så bra just på måndag? Jo för att det är så roligt med måndag!

Och som bonus inleds varje morgon med dans och sång inför (ofrivillig) publik, eller utan. Idag dansade jag exempelvis den så kallade Peaky Blinders-sången. (Olika imponerande och snabba rörelser och glada tjut med passande ord.)

 

15.01.2018 kl. 10:37

Fredag

Satt just och lackade naglarna på mitt rum när min chef kom in och frågade vad jag gör. Siiir du int att jag lackarna naglarna, svarade jag med oro i rösten, lite som för att insinuera att att han skulle vara så förvirrad att han inte mera ser vad som händer.

Jaha, jaha sade han och gick ut.

 

 

12.01.2018 kl. 15:40

Kort lägesrapport

Hörni, jestas så bra det går här. Det här året har jag sagt förlåt kanske bara en gång. Det var helt i onödan, men dök upp som en reflex bara. Jag är mycket nöjd. Sedan ville jag ju börja dricka mindre vatten och trodde att det skulle bidra till stor sorg och svårigheter, men det här inte varit särskilt svårt. Märker att jag alltid drar fram en flaska reflexmässigt på jobbet så fort jag behöver en sekunds paus. Nu hinner jag stoppa mig innan jag dricker flera deciliter.

Ser ni hur olika behov folk kan ha. De flesta vill väl dricka mera vatten, inte mindre. Och ganska många kanske skulle vilja ha lättare att erkänna sina misstag och säga ett förlåt, för det är ju förstås en fin sak, om man nu inte gör som jag och ligger platt hela tiden.

Men annars är jag inte alls sugen på självutveckling just nu. Det här året vill jag verkligen inte bli en bättre människa, jag vill bara slappa och njuta mera, men går det inte så får det vara ok ändå.

 

 

 

 

10.01.2018 kl. 10:13

Första glaset

Nu kommer mitt bästa tips och det här är så bra att jag nästan inte ens vill ge bort det. Nej klart jag vill. Författarna Mikaela Bley och Denise Rudberg har startat en podd som heter Det första glaset. Och jäklar så bra dom är! Och roliga! Jag älskar när folk kan skratta åt sig själva och det kan dom här. 

Jag har annars alltid gillat Rudberg och känt något slags omotiverat släktskap med henne och kan nu glädjas åt att hon verkar vara så extremt vis och rolig. Det visste jag inte, har ju bara läst hennes böcker.

 

08.01.2018 kl. 16:17

Sluta dricka vatten

Jo en sak till, jag vill sluta dricka så mycket vatten. Jag tror faktiskt att har ett psykiskt vattenberoende. Ända sedan 50-talet har man kunnat se mig dallra runt med en vattenflaska i handen,  Jag vet inte hur mycket jag dricker men skall börja kartlägga det nu. Gissar att det är allt mellan 2-4 liter per dag. Två liter är väl ok, men om det är fyra är det ju bara sjukt. Stackars njurar tänker jag. Jag dricker hela tiden! 

Orsaken till att jag nu vill börja minska på detta är att jag så sjukligt, vansinnigt trött, precis som 88% av övrig befolkning i Finland just nu. Som vanligt kan jag inte bara låta det passera utan måste göra ett stort nummer av tröttheten. Har köpt extra järn, D-vitamin,  B12 och så tar jag tag i det här vattenprojektet då. Få se nu.

 

 

 

05.01.2018 kl. 15:02