Bloggposter

En sten i skon

Varför är jag så öppen om t ex hetsätning? Egentligen skulle det nästan vara konstigt att inte vara det, eftersom jag vet att nästan alla människor kämpar med något, kanske inte just hetsätning men något annat. De flesta missbrukar olika saker, de flesta skäms över något. De flesta tiger om något, de flesta ljuger om något, åtminstone inför sig själva. Så är det att vara människa.

 

Jag tänker inte skämmas över vad jag varit med om eller vad jag kommer att vara med om. Jag har inte träffat en enda människa som känner sig hel, som inte har ett hål i sitt hjärta, varför skulle jag då inte prata om riktiga saker när jag har en plattform att använda mig av?

 

Visst finns det människor som inte drabbats av större problem, som inte har ett stort hål i sitt hjärta, men de flesta av oss har alltid åtminstone en liten sten i skon som skaver - hela tiden.

 

Varför då inte tala om skon och stenen och hela alltihopa? Det är så mycket lättare än att gå omkring och försöka dölja saker och ting.

 

Och med det sagt, inte pratar jag heller om allting, inte är mina skor hela heller, men jag försöker lära mig att inte skämmas över att vara människa.

 

03.03.2018 kl. 08:28

A Lady Never Tells och andra historier

Goda tider, bara två arbetsdagar kvar och sedan en hel månad ledig. Har tagit obetald semester och kommer att tillbringa tre veckor i New York. Kommer inte att ha väldigt mycket pengar att röra mig med, men tänker att jag kan sälja suspekta saker i något gathörn.*  På tal om sälja suspekta saker så var mitt hemmaloppis på lördag något av det roligast jag varit med om på länge. Rekommenderar konceptet, men man kanske kunde servera hälften mindre skumpa än det gjordes denna gång? 

Men det ar ju inte alls det jag skulle berätta, utan att A lady never Tells är tillbaka. Äntligen!

 

*Nånej.

 

26.02.2018 kl. 14:08

Tv-nytt behöver dig

Igår när jag besökte TV-nytt med svettiga händer fick jag reda på att redaktionen söker nån bra typ som äter antidepressiva mediciner och varit frustrerad på debatten om huruvida mediciner hjälper eller inte.  Gäller den här forskningen. Det skulle vara väldigt fint att höra någon som kan berätta om hur medicinen hjälpt. Hör av er direkt till mig anne.hietanen@yle.fi så forwardar jag till redaktionen. Jag kan nästan lova att det blir en bra upplevelse.  

 

 

Om du ställer upp behöver du inte svettas live i studion utan får säkert själv önska var och hur du vill bli filmad, kanske med vissa begränsningar, tror inte att Mauritius funkar.

23.02.2018 kl. 17:07

Hetsätningspodden äntligen!

Imorse klockan åtta släpptes alla fem avsnitt av Behandlingshemmet!  Känner mig skakig och utlämnad och har redan hundra gånger ångrat mig, men till all tur skickade min bästa vän just ett meddelande där hon skrev att hon kom ihåg hur jag då när jag var sjuk alltid sade att OM jag någon gång blir frisk då vill jag hjälpa andra. Så den här grejen är för den där sjuka Anne och framförallt för alla andra som kämpar med något liknande. 

 

 

 

22.02.2018 kl. 12:33

Det farliga tipset

Jag har många hemska hemligheter och en av de värsta är kanske att älskar Desperate Houswives of New York, O.C. Beverly Hills osv. osv.

Nå vad är det nu att skämmas över tänker någon modern människa kanske, men jag känner mig alltid extremt smutsig och skyldig när jag har mina hetsmaraton. Nej, det är inte helt sant, ibland känner jag mig levande och bubblande. Jag lever mig in i allas liv, jag gråter och fnissar och skakar på huvudet åt allt som är helt för teatralt. Ibland tror jag kanske att jag är någon karaktär själv, t ex Marisols mamma i Desperate Houswives of Miami, igår pratade jag hela dagen som hon. 

Nu kan ni alltså fritt gissa vad ni trott att jag gjorde hela gårdagen efter att ha hittat den här appen

Det här kan bli ett litet problem, jag kommer nämligen inte att hinna jobba, äta eller sova innan jag sett igenom alla serier. Och nu sprider jag dessutom skadan glatt vidare här. Tack och förlåt.

Måndagsmorgon med en skjorta jag hade tänkt ge bort/sälja på lördag, men tror jag ångrar mig, den här är ju helt fin. Till allt tur finns tusen andra saker som jag gärna blir av med.

19.02.2018 kl. 10:10