Bloggposter

Ingen läser

Brukar alltid vara helt tvärsäker på att absolut ingen läser min blogg. Ibland någon vän och bekant kanske, men oftast inte. Blev därför vansinnig glad över att halva Finland svarade på mitt upprop i förra inlägget. Har ännu inte svarat åt alla, men  lovar att göra det, ifall jag nu inte på något sätt raderat något mejl flera gånger så att det inte mera går att spåra. (Varför skulle jag nu ha gjort det? Ingen vet.)

Men TACK alla! På riktigt! 

Helt kort annars, håller på och klippa min hetsätningsdokumentär och den lever och håller på. Det är spännande tider. Hemma googlar vi hundraser som vore vi maniska och min NY-resa börjar klarna. Längar efter att bara gå runt och stirra och göra absolut ingenting. Märker att jag tycker allt mindre om att prestera (sådant som sedan skall bedömas av någon form av publik.) Uj. Och kram!

Det här blev ju som ett brev, bara frimärket fattas.

Publicerad 23.01.2018 kl. 17:36

Lyssnarundersökning

Jag efterlyser kvinnor i åldern 25-40-ish som är åtminstone lite kulturintresserade. Jag behöver er för att göra djupintervujer och använda informationen (anonymt) som hjälp vid utveckling av nya program.

Det viktigaste är att ni  kan infinna er i Böle, Helsingfors  i början av mars i en dryg timme ungefär. Ersättningen är liten, men den finns. Blir superglad om du som tänker att detta kunde funka höra av dig med två-tre meningar till anne.hietanen@yle.fi så ser vi om vi får våra tidtabeller att funka.

 

 

 

Publicerad 18.01.2018 kl. 09:41

Måndag-den stora glädjens dag

Jag har nu bestämt mig för att måndag inte är en motbjudande dag som inleder en vecka av förfärliga morgnar. (Morgnarna i sig är kanske inte så förfärliga, men jag tänker på den där väckningen som river sönder ens kropp, själv och hjärta.)

Så från och med nu tänker jag tänka på måndag som:

- veckans skojigaste dag då allt kan hända.

- dagen då jag alltid planerar in något extra roligt. (Vare sig jag vill det eller inte.)

- dagen då jag jobbar bäst. Jag jobbar som en maskin, ja, måndagar är till för att jobba så bra att taket nästan lossar, Och varför jobbar jag så bra just på måndag? Jo för att det är så roligt med måndag!

Och som bonus inleds varje morgon med dans och sång inför (ofrivillig) publik, eller utan. Idag dansade jag exempelvis den så kallade Peaky Blinders-sången. (Olika imponerande och snabba rörelser och glada tjut med passande ord.)

 

Publicerad 15.01.2018 kl. 10:37

Fredag

Satt just och lackade naglarna på mitt rum när min chef kom in och frågade vad jag gör. Siiir du int att jag lackarna naglarna, svarade jag med oro i rösten, lite som för att insinuera att att han skulle vara så förvirrad att han inte mera ser vad som händer.

Jaha, jaha sade han och gick ut.

 

 

Publicerad 12.01.2018 kl. 15:40

Kort lägesrapport

Hörni, jestas så bra det går här. Det här året har jag sagt förlåt kanske bara en gång. Det var helt i onödan, men dök upp som en reflex bara. Jag är mycket nöjd. Sedan ville jag ju börja dricka mindre vatten och trodde att det skulle bidra till stor sorg och svårigheter, men det här inte varit särskilt svårt. Märker att jag alltid drar fram en flaska reflexmässigt på jobbet så fort jag behöver en sekunds paus. Nu hinner jag stoppa mig innan jag dricker flera deciliter.

Ser ni hur olika behov folk kan ha. De flesta vill väl dricka mera vatten, inte mindre. Och ganska många kanske skulle vilja ha lättare att erkänna sina misstag och säga ett förlåt, för det är ju förstås en fin sak, om man nu inte gör som jag och ligger platt hela tiden.

Men annars är jag inte alls sugen på självutveckling just nu. Det här året vill jag verkligen inte bli en bättre människa, jag vill bara slappa och njuta mera, men går det inte så får det vara ok ändå.

 

 

 

 

Publicerad 10.01.2018 kl. 10:13
Anne Hietanen