Bloggposter

Önskar badrum

Bokade just ett hotellrum och passade på att lämna ett önskemål eftersom det fanns en passlig ruta för det ändamålet. Skrev att jag blir glad om det skulle råka finnas ett badrum också, fastän jag menade badkar.

Få Scandic-hotellrum är utan badrum nuförtiden, men vem vet. Fast nu när jag skriver detta märker jag att det nu inte alls var särskilt skojigt, hade varit mycket roligare om jag bokat in mig på Kämp eller annat lite lyxigare hotell och sedan önskat att det för en gångs skull också kunde finnas en säng i rummet, eller åtminstone sovsäck.

Nej, men inte heller det var ju särskilt roligt. Hjälp. Okej här kommer en rolig grej, visste ni att jag kan räkna till tiotusen väldigt snabbt?

Jo, katten, musen , tiotusen!

(Nå, okej, jag far efter kappan min. Hörs imorgon istället.)

Publicerad 05.09.2017 kl. 13:51

Vem är du?

Här kommer artikeln som ni hjälpte mig med. Tack! Frågan är vad jag skulle göra utan er.

Jag är alltid lika glad över att ni fortfarande finns här. Visst är det så att vi känner varandra? Jag tror att vi träffats och så tittar du alltid nu och då in här och kollar om jag ännu hänger med. Högst antagligen är du ursprungligen från Borgå och kanske mellan 25 och 43. Berätta gärna! Jag är mycket nyfiken, tänk om det skulle visa sig att mina kalkyler inte alls stämmer och att det främst är exempelvis minderåriga brottslingar i Sydtyrolen som läser?

 

 

Random bild från 2011 när jag just hoppat ett bungyhopp eftersom ingen annan ville och hoppet behövdes för ett tv-program.

Publicerad 30.08.2017 kl. 09:59

Varje dag

Här kämpar jag på och livet känns inte särskilt meningsfullt men försöker tänka på andra saker än just livets mening. Det finns måga bra saker och de finns dessutom varje dag.

 

Bra (utan ordningsföjd)

Family Guy

Avokado

Gott kaffe

Bra böcker

Böcker

Hundvalpar (och äldre hundar kan också vara helt ok)

Min sambo

Mina vänner

Lyfta tyngder (Speciellt tillsammans med min styrkeidol Kia.)

Family Guy igen, plus andra bra tv-serier.

Jobbet

 

 

 

Publicerad 28.08.2017 kl. 14:13

Vad läsa?

På fredag skall jag bli intervjuad under temat läsning och välmående. Skulle nu vara supertacksam på att veta vad ni läser när ni är deppade och vill bli på bättre humör.

Själv kommer jag just nu inte riktigt på några bra tips, men jag minns en fas då jag var riktigt nere och hade strul på alla håll och kanter och till och med hunden var på sjukhus, ja just då hjälpte det mig att läsa True Blood-serien. Den är väl kanske inte särskilt välskriven, men den var mycket lättläst och tog mig bort från mina egna tankar en stund. Maria Keyes böcker har också alltid haft den funktionen.

Sedan funkar det också med biografier och skildringar från riktigt vidriga platser och berättelser om riktigt tuffa människoöden eftersom jag då får perspektiv och perspektiv alltid är bra. Just här verkar det vara viktigt för mig att det handlar om verkligheten. Jag älskade Ett litet liv av Yanagihara otroligt mycket men mörkret där drog snarare ned mig än gav perspektiv.

Så ja, vad skall man läsa om man är nere?

 

Publicerad 23.08.2017 kl. 14:47

Hörni, tack

Tack alla fina typer som beställt ett ex. av antologin Människohundar. Jag förstår ju att ni inte gör det enbart för att ni brinner av iver över att läsa vad just jag krafsat ihop utan att ni gör det för att understöda mig och mina små projekt. Och jag uppskattar det som bara den, det är ju det som är kärlek. Tack!

Och på tal om antologier så börjar det bli dags för bokpodden Hietanen & Henrikson igen. Ida är tillbaka efter att ha fött barn och vi bandar i morgon. Det har jag läntat efter. Säg gärna om det finns nång bok ni önskar att vi skall analysera!

 

.

Publicerad 22.08.2017 kl. 19:45