Bloggposter

Kampen på jobbet

Om några veckor får vi reda på om jag har Adhd eller Add eller ingenting. Oberoende av diagnos är jag ju exakt samma person som innan och kommer att ha exakt samma egenskaper, men nog skulle jag bli glad över en diagnos.

Lovar försöka att inte använda mig av diagnosen som en ursäkt över att jag inte låter folk prata till punkt, för att jag är lat och rastlös och allt möjligt annat.

Just nu sitter jag och kämpar med rutinuppgifter på jobbet, jag kämpar alltså verkligen. Jag tvingar mig att jobba tjugo minuter i taget och sedan ger jag mig tillåtelse att ta korta raster då jag får kolla mejlen, ta en kaffe, kolla postfacket, springa i trapporna, äta, sova. Nej inte sova, men jag har så lust att tycka synd om mig, men sedan tänker jag att det enda normala just nu under en vacker sommardag är att man får kämpa lite extra när man sitter inomhus och gör sina uppgifter. Alla lider på ett eller annat sätt och de som inte har Adhd har antagligen något annat som kan vara fem eller tio gånger värre.

En annan sak som tröstar mig är att jag vet hur svårt jag har också att njuta av ledigt. Skulle jag vara ledig just nu skulle jag antagligen a) avlida av tristess b) ha dåligt samvete för att jag avlider av tristess c) något ännu värre.

Men, på det hela ar jag det ganska bra. Längar efter puppyn som snart kommer hem till oss.

Ps. Detta eländiga blogginlägg som tog två och en halv minut att skriva var en belöning för att jag just editerade ljud i tjugo minuter, men nu skall jag hoppa in i jobbet igen. Under nästa paus kanske jag får lov att svara på kommentarer som kommit idag och igår.

 

18.07.2018 kl. 12:54

Lilla Olof

Arbetsnamnet är Olof.  Men ni får gärna, gärna komma med andra förslag.

 

16.07.2018 kl. 20:59

Hundnytt!

Hurra! Vi har hittat en valp! En engelsk springerspaniel som vi kallar för Olof. Han har stor mage och verkar vara ganska lat. Jag tror att han är sådan att när man går ut med honom måste man bära honom i en påse eftersom han är så chill.

Om två veckor kommer Olof till oss, så här efter blir det valpnyheter hela tiden. Och valpbilder också, men har just nu lite problem med att ladda upp bilder, så ni får istället en gammal bild på Minni som bor med min mamma i Borgå. Minni är nu 13 år och på bilden under kanske 11.

 

 

15.07.2018 kl. 20:29

Arbetet

Eftersom jag har svårt att koncentrera mig brukar jag alltid göra en sorts tidtabell för att strukturera dagen.  

På jobbet har jag oftast väldigt fria tider och om jag inte själv bestämmer när jag gör vad kan det sluta med att jag mitt i allt yrar på i hundra timmar med något meningslöst, eller att jag bara gör det jag tycker att är roligast.

Så här imorgon

9.15- 11.15 pressbio

12 lunch

12.30-14 förbered torsdagens intervju, skicka frågor, fixa filmare osv.

14 skriv färdigt Apollo

15-17 Skriv utkast till torsdagens bandning. (Kolla om det blir artikel.)

17 Gymmet

Ganska fint att få börja en arbetsdag med bio!  Och så här kommer det att se ut ifall det inte händer något oförutsett, man kan ju halka på ett bananskal eller vad som helst.

 

Random bild på chillare som inte är på jobb i juli.

 

 

 

10.07.2018 kl. 21:50

I väntans tider

På fredag skall alltså A. och jag träffa valpar i Åbo. Jag märker att vi nu båda i princip redan bestämt oss för att vi vill ta en. Vi har till och med redan ett arbetsnamn på valpen och det är Olof. Antagligen märker vi sedan om det passar eller ej, om vi exempelvis tar en flicka kanske det inte är så bra med Olof.

Nå hur som helst är jag orolig över att vi nu plötsligt har hetsat upp oss så över valpen att vi tar en fastän vi märker att vi hatar rasen, eller att hela rasen hatar oss. Vi kanske redan nu noterar att hela kullen har mögel i öronen och är täckta av både skorvar och hudsjukdomar, men så är vi så inställda på att det nu blir valp att vi inte märker något.

Vi har talat om en hund i säker tre år, men de tär alltid så att när den ena är ivirig och tror sig hittat en ras så blir den andra plötsligt mycket kritisk och passiv. Nu är vi alltså båda igång. 

09.07.2018 kl. 09:58