Bloggposter

Fyra nätter

Fyra nätter och sedan åkert vi efter lilla Olof! Jag ser så fram emot att pussa hans lilla, men otroligt runda, hundmage.

Vi kommer att vara den första veckan i en stuga där det inte är hundra trappor ner till marken och mitt jobb kommer att vara att bära ut honom varje gång han gjort något; vaknat, lekt, ätit, druckit eller gjort en liten kakka-min.

Jag hoppas, hoppas att jag inte råkar få ryggskott just nu, det skulle vara väldigt opraktiskt. 

Längtar efter att få ligga och chilla med Olof nu. De flesta valpar sover väl mest, men tyvärr finns det ju de som aldrig sover. Jag minns att taxen Minni aldrig sov som valp! Nog på natten några timmar förstås, men aldrig på dagen.

Det lilla jag sett av Olof tyder dock på att han har bra sömngener. Håll tummarna.

Ps. Olof har fått sin första leksak.Det var min poddvän Ida som gav den och jag blev så otroligt glad. Leksaken döptes omedelbart till Harry.

Stackars Harry, hans levnadslopp kan bli hårt.

 

 

26.07.2018 kl. 08:46

En vecka

Om en vecka börjar min semster och om en vecka kommer vår lilla valp till oss. Jag ser mycket fram emot det! Aj aj. Nu måste jag bara snabbt läsa hundra uppfostringsböcker så att jag inte förtsör valpen på en kvart. Det skulle vara en sådan flopp.
22.07.2018 kl. 19:53

Mera hundgrejer

Ibland skriver jag små artiklar på jobbet och nu och då får jag ta mig an något favoritämne! Ni kan gissa att jag inte var särskilt motvillig när jag gjorde denna grej.

Olivier Béaslas och femårige Teddy.

20.07.2018 kl. 11:52

Kampen på jobbet

Om några veckor får vi reda på om jag har Adhd eller Add eller ingenting. Oberoende av diagnos är jag ju exakt samma person som innan och kommer att ha exakt samma egenskaper, men nog skulle jag bli glad över en diagnos.

Lovar försöka att inte använda mig av diagnosen som en ursäkt över att jag inte låter folk prata till punkt, för att jag är lat och rastlös och allt möjligt annat.

Just nu sitter jag och kämpar med rutinuppgifter på jobbet, jag kämpar alltså verkligen. Jag tvingar mig att jobba tjugo minuter i taget och sedan ger jag mig tillåtelse att ta korta raster då jag får kolla mejlen, ta en kaffe, kolla postfacket, springa i trapporna, äta, sova. Nej inte sova, men jag har så lust att tycka synd om mig, men sedan tänker jag att det enda normala just nu under en vacker sommardag är att man får kämpa lite extra när man sitter inomhus och gör sina uppgifter. Alla lider på ett eller annat sätt och de som inte har Adhd har antagligen något annat som kan vara fem eller tio gånger värre.

En annan sak som tröstar mig är att jag vet hur svårt jag har också att njuta av ledigt. Skulle jag vara ledig just nu skulle jag antagligen a) avlida av tristess b) ha dåligt samvete för att jag avlider av tristess c) något ännu värre.

Men, på det hela ar jag det ganska bra. Längar efter puppyn som snart kommer hem till oss.

Ps. Detta eländiga blogginlägg som tog två och en halv minut att skriva var en belöning för att jag just editerade ljud i tjugo minuter, men nu skall jag hoppa in i jobbet igen. Under nästa paus kanske jag får lov att svara på kommentarer som kommit idag och igår.

 

18.07.2018 kl. 12:54

Lilla Olof

Arbetsnamnet är Olof.  Men ni får gärna, gärna komma med andra förslag.

 

16.07.2018 kl. 20:59
Anne Hietanen