Bloggposter

Vems dumma idé var det här?

Voi hjälp, på torsdag skall jag och en kollega spela in ett tre timmar långt tv-program! Tre timmar! Vad tänkte vi? Varför är allt som känns roligt någon månad innan sedan när det väl skall hända bara skrämmande?

Det här gäller faktiskt nästan allt i mitt liv. Också om jag bara skall på en nöjesresa kan jag just innan få en fiilis av att vad är det nu för idé med detta, jag orkar inte packa, jag blir hemma.  Till all tur har jag nu lärt mig att det är så här, skulle jag följa mitt inre motstånd skulle jag ju faktiskt aldrig göra något.  

Ps. Fniss nöjesresa, låter lite fånigt. Nööjjjjeeeeesrrresa!

Publicerad 13.11.2017 kl. 16:36

Här

Här är lösningen på min periodala deramatit, två veckor då jag använder både Elidel och Rozex. Ena på morgonen och andra på kvällen och sedan efter två veckor ännu Rozex två veckor till. Antar att bägge krämer innehåller gift och elände, men de verkar kurera mina exem. Gjorde andra experiment tidigare som inte gav några som helst resultat, så detta får duga nu.

 

 

Publicerad 08.11.2017 kl. 13:29

Periodal dermatit 2

Det verkar som om olika utslag i ansiktet är i ropet just nu, har fått flera frågor om hur min behandling egentligen ser ut och lovar göra ett inlägg här inom snar framtid, dock var det ju bara något som råkade hjälpa mig och många av de problemen folk har är kanske inte just periodal dermatit. Det viktigaste kriteriet lär vara en ring runt läpparna där huden inte är förstörd. Om man inte har det kanske det inte är just periodal dermatit man har. Men till denna regel finns det nog också undantag. 

För övrig vill jag berätta att min axel nu är lite bättre tack vare en kortisonspruta jag fick förra fredagen. Jag har alltid hört att man inte skall ta kortison, men jag tänkte att en gång kan jag väl testa. Först blev axeln mycket värre, men igår började den kännas bättre. Kommer dock inte att mera göra bäkpressvärldsrekord och mystiska rörelser bakom nacken. Läkaren sade att jag alltid skall kunna se mina händer om de är bakom ryggen ansträngs axeln för mycket.

Okej, hur många poäng ger ni åt detta inlägg? Var det vansinnigt spännande? Ja, kanske det inte var det. Lovar (försöka) skriva spännande saker snart.

 

 

Publicerad 07.11.2017 kl. 10:16

Periodal dermatit

Förra hösten började jag få märkliga utslag runt munnen och under näsan, det såg ut som ett rött skägg, ett sk. köttskägg!  Av någon anledning stördes jag inte av detta annat än att huden ibland blev så  hysteriskt torr att jag genast bara måste smeta in någon sorts fukt. Tänkte att utslagen var stressrealaterade och det var de också, men de försvann aldrig helt. Nu på hösten blev de plötsligt fem gånger sämre igen och jag misstänkte periodal deramatit och det var det också. Igår fick jag en antibiotikasalva av en huddoktor och så fort jag satt på salvan på köttskägget lugnade sig utslagen helt. Halleluja! 

Jag har försökt fånga mina utslag på bild men de fastnar inte särskilt bra på bild, ni får nu bara lita på mina utsagor, pointen var i alla fall det, att man faktiskt kan gå till läkare om man har något problem, ibland kan det finnas helt enkla lösningar. Jag trodde väl att jag måste ändra hela min diet, fräta bort halva huvudet och bo i kloster ett år för att det skulle bli bra, men nej. Fast å andra sidan, jag kan återkomma med rapport om en vecka ifall bättringen bara var tillfällig. Och den som vill veta mera om periodal dermatit skall absolut läsa Cattens blogg. Som bonus får ni ett fint inlägg om kroppsbild också.

Och nu när jag insåg att man faktiskt kan gå till läkare skall jag imorgon också kolla upp mina axel som värkt i några månader. 

Och nu märkte jag att jag inträtt i den ålder då mitt högsta nöje är att prata om krämpor och sjukdomar. Jag undrade alltid när det händer och ja, det var just nu det.

 

Publicerad 02.11.2017 kl. 15:08

Ledig måndag

Under de senaste året har jag tackat nej till precis allt som går att tacka nej till och lite mera än det också. Det är oerhört skönt att inte stressa och pressa om det inte är ett absolut måste, MEN nackdelen är att sedan man skall göra något så känns det extra stort och övermäktigt. Låt säga att jag gör många tv-inspelningar under en kort period, då känns det som vardagsmat, men sedan om det är en lång paus så är det kämpigt att komma igång igen. Kanske lite som med träning då. Jag brukar egentligen inte ha träningspauser annat än då jag är sjuk, men nu är det ju förfärligt att göra comeback i salen efter någon veckas sjukdom med tillhörande glassätningsritualer.  Försöker i alla fall numera avdramatisera det så kallade förfallet, efter en vecka eller två är man igång igen och så får jag väl tänka med andra prestationer också.

 

 

 

 

Här ser ni en hemlig samlarbild då jag missbrukar hotell Kämps gym. Skulle egentligen gå till spaet, men det hände inget fantastiskt där.

Publicerad 30.10.2017 kl. 09:37