Bloggposter

Sluta dricka vatten

Jo en sak till, jag vill sluta dricka så mycket vatten. Jag tror faktiskt att har ett psykiskt vattenberoende. Ända sedan 50-talet har man kunnat se mig dallra runt med en vattenflaska i handen,  Jag vet inte hur mycket jag dricker men skall börja kartlägga det nu. Gissar att det är allt mellan 2-4 liter per dag. Två liter är väl ok, men om det är fyra är det ju bara sjukt. Stackars njurar tänker jag. Jag dricker hela tiden! 

Orsaken till att jag nu vill börja minska på detta är att jag så sjukligt, vansinnigt trött, precis som 88% av övrig befolkning i Finland just nu. Som vanligt kan jag inte bara låta det passera utan måste göra ett stort nummer av tröttheten. Har köpt extra järn, D-vitamin,  B12 och så tar jag tag i det här vattenprojektet då. Få se nu.

 

 

 

Publicerad 05.01.2018 kl. 15:02

Sluta säga förlåt

Mina nyårslöften är att försöka sluta säga förlåt hela tiden. Eller jo om jag mördar någon eller gör något riktigt förfärligt kan det kanske vara på sin plats, men inte annars. Det här blir ett spännande experiment för mig.

Andra löften är att fortsätta i samma stil, det vill säga söka mig till det som är trevligt och bort från det som är mindre trevligt. Skall ta det lungt och dessutom undvika självkritik. Tidigare har jag nu och då  haft ingen-kritik-veckor då det varit helt förbjudert att kritisera mig själv. Funderar på att göra det hela detta år. Förstås gör jag mitt bästa mest hela tiden men ofta blir det ändå inte alls så bra som jag önskat och vet ni hur skönt det är att bara glatt rycka på axlarna när den kritiska inre rösten börjar marra. Jag älskar det. Kan verkligen rekommendera detta. 

Publicerad 04.01.2018 kl. 21:44

New York, New York

Ett julmirakel inträffade och jag gav mig själv i julklapp en månad i New York. Närmare bestämt kommer jag att dagdriva på södra Manhattan i mars och nu vill jag ha alla världens bästa tips.  Helst hör jag om budgethotell som inte är supersnuskiga. Om jag känner mig rätt kommer jag ändå att tillbringa en mycket stor del av tiden med att sova och läsa i hotellrummet och jag klarar inte alltid så bra av sjaskigheter. Det är också viktigt att jag får bo i ett trevligt kvarter och inte i något förfärligt affärsdistrikt. Därför är jag också mycket intresserad av era favoritställen, helst då på södra Manhattan.

Ja och hur skall jag göra för att Patti Smith skall bjuda mig på kaffe? Jag kommer knappast att längta efter socialt umgänge varje dag, men nog kunde det ju vara roligt att åtminstone en gång i veckan mingla lite.

Egentligen har jag halva mitt liv drömt om att bo i New York och nu har jag sparat och haft mig så att jag åtminstone kan testa med en liten kort period. Jag misstänker att jag kanske inte mera drömmer om att flytta till New York, men har börjat försöka göra allt jag åtminstone tror att jag vill göra.

 

 

 

 

Publicerad 26.12.2017 kl. 15:54

Julklappar åt alla

Ifall ni har en Netflix-prenumeration på gång så missa för allt i världen inte Greenleaf.

 

 

Serien handlar om en kyrka och familjen som styr och ställer i den. Titta nu här bara på de lystna minerna så förstår ni att det myglas och pryglas en del.  Jag är så inne i serien att jag börjat säga "God is good" och sedan svara "Always" rakt efteråt. 

Ett annat lite äldre tips är den här radiodokumentären om Erotikern på Bergmansgatan. Om man söker på "Dokumenterat" på arenan kommer det fram otroligt många välgjorda program, den som heter Varje dag som jag inte är död så lever jag! är så fin att jag inte ens har ord, men den har ni redan hört?

Publicerad 19.12.2017 kl. 14:24

Ulla Donner for president!

Igår sändes vår tre timmar långa litteraturfest. Stundvis lite för mycket sorl i bakgrunden men annars blev det ganska fint tycker jag. Min personliga favorit är Ulla Donner som gav ut Spleenish tidigare i år. Titta här!

Voi öde vilken fin typ den där Donner. Programmet i sin helhet finns här. Tre timmar är ganska mycket, det medges, men varför inte? Värre saker kan en människa sätta sin tid på.

 

 

 

Publicerad 18.12.2017 kl. 13:03