Bloggposter

Tips för dig som hatar din kropp

För alla som missat Alice och Biancas podcast, lyssna åtminstone på den här som heter Till dig som hatar din kropp. Så bra!

Ett annat tips är Behandligshemmet som till min stora glädje faktiskt fick pris för några veckor sedan, detta i en kategori med namnet bästa audioinnehåll på Svenska Yle. (Eller något i den stilen, gav mitt diplom till ljudtekniker Jyrki Häyrinen så minns inte mera.)

Märker att det fortfarande åtminstone är en handfull som lyssnar på podden varje vecka och det gör mig så glad, helt  enkelt för att jag tänker att någon av dessa kanske kan sluta skämmas över sig själv åtminstone en liten stund. Dett finns INGA vettiga orsaker att skämmas för sin kropp eller hur man äter.

Och till alla som inte är superätstörda eller hatar sin kropp massor, kolla att du ändå inte håller på med märkliga uppmaningar till dig själv. Vi har ingen plikt att måsta vara smala, snygga, välmejkade eller något annat. Man betalar inte för sin plats på jorden med att hålla en bra diet eller vara härlig och snygg. Man kan vara lite som man är. (Om man inte råkar vara ett rövhål.)

 

Och random snyggbild på det. Foto:Minni

20.06.2018 kl. 12:37

44

Märkte just att jag fyller 44 på hösten! 44!  Fyrtio-fyra, jag får snart sätta lite fart på om jag vill hinna uträtta något innan jag plötsligt är dubbelt äldre igen.

 

Men annars kan jag rapportera att de som säger att livet börjar efter fyrtio inte har helt fel. Det verkar bli lite bättre hela tiden,  inte i en rak kurva uppåt, men på det stora hela.

 

 

17.06.2018 kl. 17:21

Eva Frantz och Tommy Körberg

Nu just sitter jag på Arlanda, tanken är att jag skall jobba lite, har två timmar tid, men jag är så slut att jag strax blir tokig. Idag har jag varit halva dagen med Eva Frantz och Tommy Körberg på Skansen. Körberg var i och för sig bara en av kanske tjugo-trettio artister, men han var absolut gladast, därför nämner jag honom.

Vi skulle intervjua artister som skall vara med i årets allsång. Jag kan berätta att jag befann mig tusen kilometer borta från min lilla trygghetsburk, jag gick runt med öppen mun och dräglade lite, men noterade att Eva jobbade som en maskin. Som en maskin! Inte svårt att förstå att hon har gett ut FYRA böcker på hösten. (Debuten var för två år sedan.) 

Vi behöver inte just nu tänka på min utgivning, i ett parallelluniversum kanske jag skrivit något bra. Skål för den saken.

 

12.06.2018 kl. 18:34

200 kg

Här är allt ok! Känner mig inte särskilt inspirerad av riktigt något just nu.

Eller gymmet kan vara roligt ibland, dock råkade jag ut för en förnedring igår. Jag hade nämligen läst i en tidning att Krista Siegfrieds gör benpress med 200 kg. Jag tänkte då att jag är säkert dubbelt äldre och större än Krista så 200 kg måste kännas väldigt lätt för mig. MEN, benen möglade redan vid 140-150 kg. Jag var så förvånad och arg! Och imponerad av Krista!  Testa gärna själv och berätta var ni ligger, och jag är i synnerhet intresserad av era resultat ifall de ligger under mitt!

 

 

 

08.06.2018 kl. 12:40

Senaste nytt

Efter att jag skrev här att jag skall besöka Åland kontaktade halva Åland mig och erbjöd sällskap. Jag älskar Åland! Tänk att halva Åland ville träffa mig! Vi gjorde ett besök förutom hundarna vi träffade, övrig tid använde vi på att sitta på Indigo, Smakbyn och stranden i Godby.

Vi träffade några olika vallhundar och alla var underbara, men jag insåg att jag kanske behöver en lättare ras. Jag är född utan tålamod och det är oklart om jag verkligen skulle orka träna med en hund så att den kan få ett tillräckligt intellektuellt och fysiskt spännande liv. Nu just riktar vi in oss på olika hundar av rasen mjukisdjur. Nånej, men ännu osäker på ras, vi har inte bråttom.

Ni som har undrat hur det gick med pitchen, nå ingen har undrat, men jag kan ändå svara att det blev ja på mina programförslag vilket jag är glad över.

Nu just verkar det annars som jag har fått solsting! Detta är förfärligt och chockerande eftersom jag är en känd tuffing som kan vistas i plus femtio grader en månad utan att säga kvack. Jag älskar ju solen! Hur som helt har jag fått märkliga symptom både igår och idag efter bara korta stunder i solen. Det är helt förfärligt, nu ligger jag i ett mörkt och svalt rum och är förundrad. 

29.05.2018 kl. 18:40
Anne Hietanen