Bloggposter

Den perfekta kroppen

På tal om gårdagens inlägg, här om dagen sade en kvinna med en objektivt sett sk. perfekt fitnessmodellkropp till mig att hon avskyr sig själv för att hon inte är nöjd med sin kropp. Det är ju det att det är svårt att bli nöjd med något även när det är "perfekt", för perfekt kan ändå alltid bli lite bättre. 

Jag visste inte vad jag skulle säga annat än ge samma råd jag gav här igår, nämligen att titta på Embrace på netflix. Nog vet jag att hon redan vet allt det där, men det räcker inte att bara veta, man måste känna också. Och för att kunna känna måste man ägna sig åt regelbunden hjärntvätt. Att säga åt sig själv hundra gånger per dag att jag är vacker, jag är fin, min kropp är underbar osv. Först ljuger man helt enkelt om det är det som behövs och efter ett tag blir det sedan sant. 

 

 

 

Publicerad 16.05.2017 kl. 17:59

Kroppspositivism

Den här dokkaren på netflix är verkligen fin. I början verkar den kanske vara ganska basic, men när Turia Pitt dyker upp med sitt perspektiv blir det verkligen guld. Jag hoppas att alla tittar.

https://bodyimagemovement.com

 

Publicerad 15.05.2017 kl. 18:58

Boktips

Har ni tips på bra böcker som man bara måste läsa? Sådana som förjänar en genomgång i bokpodden Hietanen & Kela?

 

Publicerad 15.05.2017 kl. 14:41

Mortified

Nu på onsdag skall jag stå på Apolloteaterns scen och läsa högt ur min dagbok. Det kommer att bli helt förfärligt, men kanske lite roligt också. 

Alla som bloggar på ratata har dessutom fått ett extremt fint erbjudande.

 

Publicerad 14.05.2017 kl. 18:08

Inga förväntningar

Är mycket glad över att det är fredag, men tänker testa på att inte ha några förväntningar alls inför veckoslutet. Brukar alltid drömma om den stora avkopplingen och sen är jag alltid lite besviken på måndag. Tänker nu att jag skall ha ett halvbra veckoslut bara, med lite mera lästid än vanligt, kanske lite mera sömn, men sedan inget desto mera. 

 

 

 

 

 

Publicerad 12.05.2017 kl. 12:04
Anne Hietanen