Bloggposter

Sommarlov snart

Detta veckoslutet har jag hetsat land och rike runt, fram och tillbaka. Fick en fin bild. 

 

19.06.2017 kl. 13:54

Jäkligt bra böcker och geografi

Jag har varit synnerligen mosig i huvudet  på sistone. Idag under en inspelning blandar jag glatt mellan Libanon och Libyen. Jag känner att jag säger fel medan jag gör det, men kan inte tänka klart och rätta mig. Till all tur var det inte en direktsändning så det är bara att klippa bort.

Tänk hur mycket faktafel och hemskheter jag har hunnit säga under alla år på tv och framför allt i direktsänd radio? Nej, jag kan inte tänka på det, det blir för förfärligt. 

 

Nu skall jag läsa de sista sidorna av Amy Liptrots Utvägen. Efter det blir det någon av dessa.

 

15.06.2017 kl. 20:48

Träningsiver

Vet ni vad som har hänt? Jo nu har de senaste två veckorna i gymmet varit roliga. Har ju inte haft ordentlig kärlek till punttisen på många, många år. Har testat allt! Tränat med PT, tränat utan PT, tränat hit och dit, men det har inte lossat. Har till och med haft pauser på någon vecka, men inte ens det har hjälpt. Det är inte så att jag hatat att träna, men det har inte varit så fantastiskt roligt som det var tidigare (inte alltid, tidigare brukade ett av tie pass vara tråkigt, på sistone har förhållandet varit tvärtom.)

 

Efter bara några lyckade pass började dessutom haban växa. Min träningskompis K. är denna vecka på resa och hon är mycket starkare, min plan är att nu träna som en dåre medan hon är borta (och förhoppningsvis bara super, horar och lever dåligt) så att jag kommer fast henne.

Efter jag skrev om min adhd-explosion har jag överskjölts av olika artiklar och intervjuer med personer som har adhd och när jag läser dem känner jag ändå aldrig riktigt igen mig. Suck! Skulle kännas så roligt att få en förklaring till oron inom mig.Tidigare har jag nu bara acepterat den, men sen tändes ett hopp om att den kunde dämpas. Få nu se.

 

Medan jag håller på, varför glömde jag att nämna Han Kang när vi i bokpodden pratade om Nord- och Sydkorea? Vilket syndom kan jag skylla det på? 

13.06.2017 kl. 13:55

Sä oot se kampaamo!

På en fest här om dagen dök en känd stylist upp. Min goda vän utmärkte sig på flera olika fina sätt, eftersom hon tyckte att stylisten såg bekant ut utbrast hon glatt att Ahaa sä oot se kampaamo.

Detta är underbart på så många sätt eftersom detta var en duktig STYLIST, en kreatör, en stjärna, ingen vanlig frissa.

För det andra så menade min vän kampaaja, alltså frisör och inte kampaamo, frisörsalong.

12.06.2017 kl. 09:31

Simma

Jag har kanske fått en ny hobby, åtminstone för en liten stund. Igår fick jag för mig att köpta ett armband till Allas Sea Pool eftersom det ligger hundra eller tvåhundra meter från hemmet. Jag tror att jag skall sola och simma där en del nu på sommaren.

Det var otroligt varmt i poolen, men jag orkade ändå glatt simma en kilometer på ungefär tjugofem minuter. Antagligen är det inte alls särskilt snabbt, men jag var själv positivt överraskad för det var ungefär samma tid jag brukade ha när jag simmande lite mera för ungefär hundra år sedan. Om jag inte missminner mig tog det alltid femtio eller femtiofem att simma två kilometer bröstsim. Fast lite tråkigt är det ändå att simma, kanske man borde släppa in någon farlig haj så att det skulle öka spänningen lite?

11.06.2017 kl. 21:50
Anne Hietanen