Bloggposter

Love Warrior och momastery

Eftersom jag inte brukar läsa mammabloggar hade jag missat momastery och boken Love Warrior. Den är skriven av Glennon Doyle Melton och kommer snart på svenska. Boken var fantastisk och det kändes som om den rörde vid min lilla själv som yrvaket sade MOJ. Vi pratar om boken i nyaste avsnittet av Hietanen & Henrikson och jag skrev en text om självhjälpsböcker.

En liten samlingsbild från vår lanseringsfest förra veckan.

 

Publicerad 20.02.2017 kl. 08:21

Stordåd

Sitter på mitt office. Jag har faktiskt ett hemmaoffice som jag har stora förväntningar på. Det är en ljus vacker ateljé som gjord för stordåd. Skrivbordet är tre meter långt och inte en enda ful sak finns i sikte. Nu just är jag ensam hemma i en vecka och den här kvällen är exempelvis helt ledig. Inte är det nu för mycket begärt att jag skulle skriva en novell ikväll? Nej det är det ju inte.

Jag har äntligen förstått att jag inte kan arbeta emot mina begränsningar utan måste jobba med mina talanger istället. Det är exempelvis dödfött att försöka skriva en sexhundra sidor lång roman, i och för sig är det just det jag vill, men eftersom mitt tålamod är obefintligt passar korta grejer mig mera. Dessutom är jag bättre på korta fyndigheter än stora beskrivande sjok.

Så nu är det dags för lite jobb, jag är snabb när jag väl sätter igång, problemet är att sätta igång. Men nu sätter jag igång.

Publicerad 19.02.2017 kl. 17:26

Drevet går och här är jag och leker helig

Skrev en kortis om dagens debattklimat, hade tänkt skriva den här först, men har flera läsare om jag skriver på Svenska Yles sidor, ibland över 10.000. Har ett hemligt mål och det är att nå 30.000-40.000 med en artikel åtminstone en gång inom ett år, fast det kommer ju nog att kräva lite längre fundering och ordentligt skrivande. Fast sedan tänker jag, varför är det nu så viktigt? Nej det är inte viktig, men det är roligt om cheferna är nöjda och visst är det ju fint om man lyckas få ut ett humant budskap som åtminstone förbättrar någons liv ens för en liten stund. Så där ett litet mål.

Hannah skrev om meningen med livet och jag håller med henne, men samtidigt vet jag att jag nog har en mening med mitt. En mening jag hittat på själv, en mening jag ibland gärna vore utan, men den är nu där hur jag än vänder mig och det är att försöka lämna världen som en liiite bättre plats än den skulle ha varit utan mig. Men det är ett jäkla jobb eftersom jag hela tiden på grund av klumpighet och otänksamhet och ja vad som helst också hela tiden gör den sämre, ofrivilligt med dock. 

Och medan jag filosoferar, tack till alla som kom på Hietanen&Henrikson festen igår. Tack! Och speciellt ett tack till Helena som kom på hela idén. 

Publicerad 16.02.2017 kl. 20:19

För små byxor

För små byxor har alltid varit ett favorittema här på bloggen. Jag har i princip helt slutat att lida av det fenomenet. Om mina byxor verkligen är för små, ja då köper jag nya. Det är ingenting som man lär sig över en natt därför sade det kriii i mitt huvud när gårdagens pilateslärare plötsligt sade, kämpa, kämpa, kanske du redan har några målbyxor planerade för sommaren.

Nej, jag har inga målbyxor planerade för sommaren. Jag tränar inte för någon drömkropp, jag tränar för den kropp jag redan har. Jag tittade runt på salen som var full av fina kvinnor, alla i olika former och tänkte på hur absurt det skulle vara om vi alla hade några små drömbyxor i våra skåp eller vår fantasi som vi alla skall promenera runt med under sommaren 2017. På vilket sätt skulle vi vara lyckligare eller bättre då? 

 

Publicerad 13.02.2017 kl. 17:58

Noll-kritik veckan

Vem är med? En gammal favorit som fungerar och det finns bara en regel, det är förbjudet att kritisera sig själv och det gäller både inne i huvudet och att verbalisera det högt.

 

 

 

Publicerad 13.02.2017 kl. 08:25