Bloggposter

Ny hund

Nu har min sambo och jag tjattrat om en hund i flera år och det verkar som om vi gör slag i saken på våren. Men vilken ras skall vi välja? Vi har talat om irländsk setter, men nackdelen är att de antagligen har ganska stark jaktinstinkt. En annan är fårhund, men problemet är att vi inte har några får. Jag gillar labradorer, men tycker att de nuförtiden ofta ser lite grisaktiga ut, ännu på 80-talet var de lite sportigare, eller hittar jag bara på?

Viktigast är att rasen ändå är frisk, det blir inga flera taxar tyvärr på grund av ryggproblemen. Och faktiskt så lever  taxen Minni konstigt nog ännu. Är glad över varje dag hon ännu är med, hon bor fortfarande i Borgå med min mamma, men vi talar ofta i telefon. Minni har små grisljud och slickar telefonen och jag gör ungefär samma här i min ända.

 

Foto: Seth Casteel.

 

 

 

20.11.2017 kl. 19:19

Tips, tips, tips

Låt mig påminna er om att Ida och jag poddar som bara den. I det senaste avsnittet har vi Majgull Axelsson som gäst. Lyssna gärna och kom med feedback eller säg vad ni vill att vi skall läsa så gör vi det. Här kan man hitta oss. 

 

 

 

19.11.2017 kl. 21:32

Inspelningen

Tv-inspelningen i förrgår gick bra, det var mycket, mycket jobb, men bra gick det. Hade just innan vi startade nervositetsflammor på halsen, men jag tror att det försvann ungefär nån minut innnan vi började spela in. Kom ihåg utantill den första speaken och stapplade mig ej och efter det var jag lugn. Tyckte sedan genast att det nun inte alls var något farligt och kunde inte förstå varför jag varit nervös innan. Alltid samma sak. Det här betyder att jag säkert ingen tackar ja till något liknande, eller ännu större spektakel och så börjar allt på nytt igen. Usch.
18.11.2017 kl. 16:12

Nervöst

I flera dagar har det känts som om pulsen är lite högre än vanligt. Några nätter sov jag dåligt också, men i natt gick det bra. Om några timmar börjar inbandningen av ett tre timmar långt tv-program. Vanligtvis när jag är nervös inför någon tv-grej brukar jag tänka att nå åtminstone sitter ingen publik och tittar på. Och när jag skall uppträda inför publik brukar jag tänka att nå åtminstone filmas inte detta. Nu fungerar ju inte det här idag eftersom allt är inför publik och dessutom filmas.  Så nu tröstar jag mig med att åtminstone är detta inte en hetsig politisk debatt om något ämne jag inte vet något om och dessutom är det exempelvis inte på finska eller engelska.

Finns det någon annan som har liknande metoder för att minska nervositet? Och finns det kanske någon som lyckats bli vän med nervositeten? Jag har inte blivit vän, men nog börjat acceptera att jag ofta är nervös. Sådan tycks jag vara åtminstone nu och helt bra brukar det ju gå ändå. Men håll gärna tummarna ändå.

16.11.2017 kl. 12:20

Vems dumma idé var det här?

Voi hjälp, på torsdag skall jag och en kollega spela in ett tre timmar långt tv-program! Tre timmar! Vad tänkte vi? Varför är allt som känns roligt någon månad innan sedan när det väl skall hända bara skrämmande?

Det här gäller faktiskt nästan allt i mitt liv. Också om jag bara skall på en nöjesresa kan jag just innan få en fiilis av att vad är det nu för idé med detta, jag orkar inte packa, jag blir hemma.  Till all tur har jag nu lärt mig att det är så här, skulle jag följa mitt inre motstånd skulle jag ju faktiskt aldrig göra något.  

Ps. Fniss nöjesresa, låter lite fånigt. Nööjjjjeeeeesrrresa!

13.11.2017 kl. 16:36