Bloggposter

Hörni, tack

Tack alla fina typer som beställt ett ex. av antologin Människohundar. Jag förstår ju att ni inte gör det enbart för att ni brinner av iver över att läsa vad just jag krafsat ihop utan att ni gör det för att understöda mig och mina små projekt. Och jag uppskattar det som bara den, det är ju det som är kärlek. Tack!

Och på tal om antologier så börjar det bli dags för bokpodden Hietanen & Henrikson igen. Ida är tillbaka efter att ha fött barn och vi bandar i morgon. Det har jag läntat efter. Säg gärna om det finns nång bok ni önskar att vi skall analysera!

 

.

22.08.2017 kl. 19:45

Håll tjattran fast

Idag har jag varit en liten detektiv på jobbet. Jag har blivit tilldelad hemlig information och har idag yttrat följande mengar;

"Ja, jag håller tjattran fast" och kanske ännu värre "matluckan är stängd". Det här är för mig nya meningar i min mun som jag tidigare bara läst (i kalle Anka)och aldrig drömt om att använda. 

Och det är möjligt att jag sade matlådan istället för matluckan. Matlådan är stängd! 

Men hur som helst, roligt med lite spänning. En av mina barndomsdrömmar var att bli en detektiv.

18.08.2017 kl. 11:47

Blast from the past

Första dagen på jobbet efter semestern och det känns riktigt bra. Började dagen med att rota i det förflutna. Här skall jag just fylla sex år tror jag, men är inte helt säker, det kan vara att jag är lite äldre också, men säkert under tjugo.

 

14.08.2017 kl. 14:21

Stand up

Igår var jag med på en rolig tv-inspelning och lunchade med en hel hög programledare. Jag tycker att det inte är särskilt stor skillnad på att göra tv och radio, men det finns en sak med tv som jag ännu inte har vant mig vid och det är att göra långa speakar rakt mot kameran. För det första måste man då lära sig utantill allt det viktigaste, eller så lära sig alla radiramsor helt utantill, men då blir problemet att få det att låta naturligt, som att man kommer på det man säger helt i stunden och bara berättar det för någon random person.

Mitt minne är inte väldigt bra, men jag har förbjudit att säga det till mig själv och kämpar hårt med det, ändå uppstår det ofta mardrömssituationer t ex i slutet av en lång dag då en speak bara inte sitter. Om jag inta får det att funka på första eller andra gången så kan jag räkna med säkert fem-tio försök, medan kameramannen, ljudteknikern och övrig personal bara står och stirrar och suckar. Jag har blivit mycket bättre på att strunta i folk runtomkring, oftast är det ju ändå jag som får vänta på dem, men det där att vara till besvär, göra ett nummer av sig osv är helt förfärligt.

Till min stora lättnad, sade alla i gruppet att dom också avskyr stand upsen mest. Aaah vad skönt.

 

 

Här ser ni hur glad jag är över att ha klarat stora svårigheter, ni ser att jag just lyckats springa upp till toppen av trappan.

12.08.2017 kl. 17:39

Människohundarna kommer, voff

Snart är min 2-åriga skrivarkurs i Åbo slut, under tiden har vi bland annat skrivit ihop en antologi som Förlaget M ger ut. Recensionsdag är 29 augusti och för att fira boken köpte jag upp ett litet lager för att tvinga på folk. Jag tänker att alla som håller på med text på ett eller annat sätt i Svenskfinland antagligen har nytta och glädje av antologin. Ungefär så här är nivån just nu och det är inte omöjligt alls att gissa vilka som kommer att skriva sig vidare på ett eller annat sätt.

På tal om skrivarkurser så är jag lite tveksam till nyttan med dem, för mig var det viktigt helt enkelt för att jag inte skriver något om jag inte har en piska på. I och med kursen har jag skrivit lite mera än jag annars hade gjort och det är guld värt för mig. Jag är mycket glad över att jag anmälde mig till kursen. Småningom blir det dags att skicka in anmälningar till en ny omgång och jag kommer förstås att påminna om det här sedan när det är dags.

 

 

Här en suddig nattbild från terassen, bilden föreställer antologin och en svettig infiltratör. Hör av dig exempelvis till hietanen.annemikaela@gmail.com om du vill ha ett ex. för 22e.  Det skulle göra mig mycket glad.  Det riktiga priset är egentligen 25e, men jag betalar också portot.

 

 

08.08.2017 kl. 17:21
Anne Hietanen