Bloggposter

Hälsningar från Sverige

Nå nu skall jag berätta vad jag håller på med, förlåt att jag var så märkvärdig i senaste inlägget, men jag ville för en gångs skull helt enkelt vara lite extra märkvärdig. 

Det jag gör just nu är att att jag besöker behandlingshemmet i Sverige där jag tillbringade åtta veckor under hösten -94. Jag blev frisk från mina ätstörningar då och i ungefär tio år har jag nu velat komma tillbaka och kolla upp hur det gått för de som var med mig på behandlingen. En har jag hittat och hon är också frisk nu, men tre är ännu spårlöst försvunna. Gjorde idag en intervju med lokaltidningen och kanske det kan hjälpa mig i sökandet. Det är mycket känslosamt att vara här igen. Stället är vansinnigt vackert, men gick nog igenom ganska svåra stunder här. 

 

 

Det här var igår när jag såg stället som heter Mösseberg igen, först fick återseendet av byggnaden mig bara att må illa, men det försvann ganska snabbt. Nu just känns det fint att vara här och jag översköljs av tacksamhet över vad som hände på det här stället. Tänk att jag fick en ny chans och fick leva ett helt friskt liv efteråt!

 

 

28.11.2017 kl. 18:10

En dröm går i uppfyllelse

Nu är det spännande tider här och inte på ett sånt där nervöst och äckligt sätt, utan på ett glatt förväntansfullt sätt. Jag skall nu inkommande vecka göra något jag drömt om i åtminstone tio år. Jag rapporterar imorgon, men tills dess får ni gärna gissa fritt på vad det kan vara, den som svarar rätt får en miljon euro i pris.

Och om ni inte vill ställa upp på min sjuka gissningslek får ni gärna kommentera här om vilken bok ni tyckt bäst om i år, behöver int vara utgiven exakt i år, men gärna en som ni läst i år.

26.11.2017 kl. 17:08

Det är inte vårt fel att folk är dåliga

Nytt avsnitt av Hietanen & Henrikson här. Är mycket nöjd med avsnittet. Hoppas ni gillar.

 

Bland annat den här boken är med i det senaste avsnittet.

 

23.11.2017 kl. 11:44

Ny hund

Nu har min sambo och jag tjattrat om en hund i flera år och det verkar som om vi gör slag i saken på våren. Men vilken ras skall vi välja? Vi har talat om irländsk setter, men nackdelen är att de antagligen har ganska stark jaktinstinkt. En annan är fårhund, men problemet är att vi inte har några får. Jag gillar labradorer, men tycker att de nuförtiden ofta ser lite grisaktiga ut, ännu på 80-talet var de lite sportigare, eller hittar jag bara på?

Viktigast är att rasen ändå är frisk, det blir inga flera taxar tyvärr på grund av ryggproblemen. Och faktiskt så lever  taxen Minni konstigt nog ännu. Är glad över varje dag hon ännu är med, hon bor fortfarande i Borgå med min mamma, men vi talar ofta i telefon. Minni har små grisljud och slickar telefonen och jag gör ungefär samma här i min ända.

 

Foto: Seth Casteel.

 

 

 

20.11.2017 kl. 19:19

Tips, tips, tips

Låt mig påminna er om att Ida och jag poddar som bara den. I det senaste avsnittet har vi Majgull Axelsson som gäst. Lyssna gärna och kom med feedback eller säg vad ni vill att vi skall läsa så gör vi det. Här kan man hitta oss. 

 

 

 

19.11.2017 kl. 21:32
Anne Hietanen