Bloggposter

Hundvalp

Äntligen händer det kankse något på hundvalpsfronten. A. och jag åker ikväll till Åland för att titta på en liten valp! Vi vet ännu inte om rasen alls passar våra behov (jag vill gosa med hunden och A. vill hetsa runt i skogen med den.) 

 

Rasen är belgisk vallhund och svart päls. Har ni erfarenheter?

Publicerad igår kl. 11:32

Nytt ord

Hörde just ett helt nytt ord, nämligen teckningslärareförvirrad. Öppnar det sig för någon?

 

Publicerad 22.05.2018 kl. 15:35

En bra vecka

Ända sedan sist har jag haft det bra, har simmat, solat, badat och levt dekadent. Det är toppen! Jag skulle bra kunna vara en figur som mest glider runt och kanske jobbar bara några timmar, ungefär fyra gånger i veckan. 

Orsaken till att jag nog inte skulle vilja vara helt utan att jobba, förutom det uppenbara, är att det behövs lite ansträngningar för att riktigt kunna njuta av ledighet.

Om några timmar skall jag skämma ut mig inför mina chefer och pitcha en programidé. Inget fel med det annat än att pitchen inte alls är klar. Hoppas den föds nu under tidspress, annars måste jag kanske fejka att jag svimmat och inte kan komma. Kan ni se framför mig hur jag ligger på mitt rum och låtsas att jag har svimmat? Producenterna slänger vatten i mitt ansikte och jag vet inte när jag skall sluta spela avsvimmad.

Publicerad 16.05.2018 kl. 13:32

Vet ni vad det är för en stor dag idag?

Jo, det är min sambos och min 4-års dag idag. Vi firar dagen då vi träffades för första gången. Det var på en lanseringsfest för en ny kokbok. Vi hade båda blivit singlar ungefär en halv sekund innan och alla vet ju hur bra det brukar bli med den saken, men här är vi ännu! (När vi blev ihop är oklart, men kanske ett halft år senare och det finns inte något exakt datum.)

Idag skall vi fira så mycket att Helsingfors kanske inte ens finns mera imorgon. Förlåt i förväg. Sen är det ledigtledigtledigtledigt ända fram till måndag.

Publicerad 09.05.2018 kl. 13:15

Lyckan börjar snart

Jag tänker aldrig mera dricka skumpa igen, förutom igår på Svenska Teatern då jag såg I Would Prefer Not To. Den var väldigt bra och jag älskade det korta formatet på en timme och tjugo minuter. Rekommenderar verkligen, gillade också Egenmäktigt förfarande på Lilla Teatern, men den hade mått bra av en liten förkortning. (Så hemsk "analys", någon gör något fantastiskt och en annan bara rapar fram att det var lite långt.)

Känner alltid ett litet motstånd mot teatern eftersom det är så mycket jobbigare än att ligga i sängen och se på Netflix, men belöningen är ändå alltid stor.

Ofta när jag är på teater känner jag en iver, en iver över att komma ut ur teatern och starta livet, det är som en försmak av en lyckligare tid och ett mera inspirerat liv. Och någonstans läste jag att den där känslan av att lyckan snart kan börja, det är det man får, det är själva "lyckan".

Publicerad 04.05.2018 kl. 11:22
Anne Hietanen