Bloggposter

Hemska Olof

Livet med Olof har varit mest hemskt och jag har känt mig misslyckad som inte klarar av en liten valp, det gör ju alla andra.

Men, men, sen finns det bättre stunder och jag ser att Olof kanske ännu blir en trevlig hund. Det enda problemet är alltså hans bitande. Jag är inte särskilt känslig av mig, men den här hunden biten så blodet sprutar ända till Borgbacken.

Skrev tidigare att jag kommit på ett sätt att få Olof att bita lite mindre, men det funkar bara ibland, det är hur som helst att massera hans bakdel av kroppen medan man byter ut sin hand/näsa/tå mot något han får tugga på.

19.08.2018 kl. 12:13

Puppy blues

Jag fick puppy blues efter att Olof anlände. Jag har aldrig träffat en hund (eller valp) som bitit så mycket. Det är väldigt, väldigt otrevligt att gå runt med blodiga ben och händer. Jag var färdig att föra Olof till krematoriet. 

Igår lärde jag mig dock en teknik som gör att han biter lite mindre. Det här tär på tålamodet som bara den, men jag bestämde mig att Olof nu får vara den som lär mig bättre tålamod. Annars gillar jag hans mjuka, mjuka päls. Den underbara valpdoften och hans prickiga nos. Hans huvud är helt osannolikt, han har helt för mycket päls och allt är  lite oproportionerligt, det gillar jag.

A. säger att det är sjuhundra gånger mera jobb med en människobebby, men jag kan ej tro det. Hur går folk i land med det i så fall? Det känns helt obegripligt. Jag är ett människovrak efter två veckor med en liten hund. Med förnyad respekt lyfter jag på hatten för alla småbarnsföräldrar, bra jobbat! 

11.08.2018 kl. 11:16

Olofs succé

Olof har nu varit hos oss i ett drygt dygn, i hans värld alltså två veckor, en liten TenerIffa-resa helt enkelt. Han följer varje steg Alexander tar och verkar vara ganska tuff.

Vi har redan hunnit ha vedtalko, visat upp oss i Fiskars på olika pubbar och tillverkat olika leksaker till Olof. Det har visat sig att Olof har en särskilt stor längtan efter att tugga upp saker. Märker att min kärlek till honom tar skada av hans hemska tänder. Varför ett sådant hemskt produktionsfel?

Till all tur gillar jag honom när han sover och det gör han ofta, han har väldigt söta ljud när han sover, till dem ger jag tio poäng.

Började skriva det här för hundra år sedan, men varje gång jag skall skriva gör Olof något häpnadsväckande och jag måste observera spektaklet. De största händelserna so far är att Olof antingen vaknar eller somnar. Igår råkade han också sitta tre gånger på raken samtidigt som jag sade "sitt". Vet ej om detta upprepar sig också idag. Få se.

 

Foto: Alexander

31.07.2018 kl. 20:29

Sex veckor semester och angst

Jag borde vara värlens gladaste just nu, om några timmar börjar nämligen min semester äntligen! Och så kommer ju Olof! Ändå sitter jag här med angst på jobbet, det började redan igår när jag inte fick tag på ett intervjuobjekt. Helt vanligt så här i sommartider, men jag fick väldigt illa att vara över att kanske inte kunna leverera en artikel som jag hade planerat. Jag grubblade och hade mig och funderade ut plan a, b, c, d och e.

Det var inte ens någon livsviktig artikel, men mitt engagemang i gejen blev oproportionerligt. Det normala är att bara säga till sin producent att det här verkar nu skita sig, jag gör något annat och så är det färdigt med det.

Till all tur fick jag äntligen idag tag på mitt objekt och skall snart skriva artikeln färdig, men kan inte begripa varför jag började må illa över en så liten sak. Kanske det är på grund av den röda månen? Har ni hört om den röda månen ikväll? Tidigare såg man på den som en ond kraft som förebådade död och elände. Kanske det är den röda månen som signalerar elände till mina stackars små celler?

Ja så var det nog, imorgon senast är allt bra igen, vi säger så?

 

 

27.07.2018 kl. 13:05

Fyra nätter

Fyra nätter och sedan åkert vi efter lilla Olof! Jag ser så fram emot att pussa hans lilla, men otroligt runda, hundmage.

Vi kommer att vara den första veckan i en stuga där det inte är hundra trappor ner till marken och mitt jobb kommer att vara att bära ut honom varje gång han gjort något; vaknat, lekt, ätit, druckit eller gjort en liten kakka-min.

Jag hoppas, hoppas att jag inte råkar få ryggskott just nu, det skulle vara väldigt opraktiskt. 

Längtar efter att få ligga och chilla med Olof nu. De flesta valpar sover väl mest, men tyvärr finns det ju de som aldrig sover. Jag minns att taxen Minni aldrig sov som valp! Nog på natten några timmar förstås, men aldrig på dagen.

Det lilla jag sett av Olof tyder dock på att han har bra sömngener. Håll tummarna.

Ps. Olof har fått sin första leksak.Det var min poddvän Ida som gav den och jag blev så otroligt glad. Leksaken döptes omedelbart till Harry.

Stackars Harry, hans levnadslopp kan bli hårt.

 

 

26.07.2018 kl. 08:46
Anne Hietanen