Senegal dag hundra

Här rullar jag runt som en glad farbror. Har också spelat beachvolley som en blind person. Ps. Jag vet att jag har åtminstone två blinda läsare. Blev ni förnärmade? Förlåt i så fall. Pardon!
Publicerad 02.04.2015 kl. 16:56

Föreläsningsturné

Det slog mig att om en vecka har min ätstörningsturné redan startat. Nästa onsdag 6.02. talar jag i Lovisa gymnasium. Iiiiik. Det måste bli superbra. Det värsta är att jag tror att det blir superbra, känns konstigt att tänka så i förväg. Lite som att bädda för en dunderflopp.

I skolan tänkte jag alltid att jag skulle få underkänt i det mesta, eftersom jag aldrig hade tålamod att läsa inför ett prov längre än en kvart. När jag gjort provet var jag ofta också säker på att det gått dåligt, men nästan alltid hade det gått mycket bra. Hurdana var ni? Inriktade på flopp eller succé? Och vilket är bättre? Kan känna att det vore bra att erkänna/känna sina styrkor och svagheter och inte hela tiden estimera fel åt olika håll.

(Varför skrev jag estimera? Kunde använt ett normalare ord, något mera adekvat. Och nu skrev jag adekvat, helt onödigt.)
Publicerad 31.01.2013 kl. 19:06

Dagens jobb


Publicerad 31.01.2013 kl. 10:53

Sara Jungersten på turné

Ni har väl noterat Sara Jungerstens bloggturné? Malin förklarar hur det går till. På lördag är alltså Sara på min blogg.
Publicerad 30.01.2013 kl. 22:14

Igårkväll

Igårkväll kom pappa och hans dam till mitt hotell. Jag hade klätt mig i en långklänning och såg ut som Winston Churchill -  i en lång klänning. Med viktig min visade jag runt i hotellet, högfärdig och allvetande, som om jag byggt hotellet med mina egna händer.

Drog alla gamla skämt jag utvecklat under de senaste dagarna. "Här bor en svart svan, men jag undrar om den kanske egentligen bara är målad svart, höhöhö." (Eller hade bara detta ena skämt, men jag kompenserade med att säga samma sak flera gånger.)

Tyvärr var maten vi åt en flopp. Jag noterade faktiskt i ögonvrån att mitt sällskap försökte kväva sig i pastasåsen, så hemskt var det.

Efteråt satt vi som kolonialister i den orientaliska baren och hade det bättre än när vi försökte få ned middagen.

På det hela taget en fin kväll.

Idag har jag hetsat runt poolen och försökt bränna mig på alla delar av kroppen som ännu inte är ljusröda.
Publicerad 30.01.2013 kl. 21:39

Flamboyant

På denna gata kunde jag bo.
Publicerad 30.01.2013 kl. 14:34

Ny dag

Olden goldies gänget och jag har träff vid poolen nu. Återkommer snart med spännande rapport om hur gårdagskvällen förlöpte.

Men nu skall vi ge leverfläckarna sitt. De kräver sol.
Publicerad 30.01.2013 kl. 11:49

Ny vänner

Igår brände jag min näsa. Jag skäms, men det är ett faktum. Ser ut som en britt. Föjaktligen har jag fått brittska vänner idag. De berättade om sina plastikoperationer, gamla ingrepp och nya, kommande. Jag sade att de var fåntrattar  (fåntratts in english) som höll på med sådant och de höll med. Tydligen är det någonting som helt enkelt hör till bland deras vänner. Jag sade att deras vänner också är fåntratts.

På fredag skall vi (plastikgänget och jag) spela golf tillsammans. Jag har aldrig gjort det förrut. Jag kommer att gilla det ifall det plötsligt visar sig att jag är en naturbegåvning och jag kommer att avsky det ifall jag är normalbegåvad eller ännu sämre. Jag skall alltid vara antingen bäst eller sämst, kanske jag kunde utvecklas lite och nöja med mig att bara ha roligt?

Nu just förbereder jag mig för middag. Pappa och hans dam skall besöka mig idag. Hur månne det skall gå? Åtminstone skall jag visa den svarta svanen som bor i en damm bredvid mitt rum. Den är fin, men misstänker att någon bara målat den svart. Isåfall kommer Poirot att upptäcka det förr eller senare.
Publicerad 29.01.2013 kl. 18:44

Poirot rapporterar

Jag befinner mig i Puerto de la Cruz på Teneriffa. Hotellet heter Botánico. Som ni förstår är det lite dyrt och därför arbetar jag lite som prostituerad. Har mottagning vid poolen vardagar mellan 15-16.
Var just och kollade om blommarna verkligen är äkta, som en riktig gårdsfarihandlare stod jag och undersökte. samma med besticken, är dom faktiskt silver? Snart går jag väl runt med förstoringsglas och gör anteckningar.
Publicerad 29.01.2013 kl. 14:32

Oroa er inte

Eftersom jag är öns yngsta kvinna har jag blivit ett hett byte för de lokala playboysen. Poolboy och jag är så gott som ihop, mot min vilja, men iallafall. Den lokala raggaren Cesar och jag har fört ett samtal på spanska i en halvtimme. Som ni vet är jag inte särskilt språkbegåvad, men lyckades informera honom om att jag jobbar som mördare i Finland. Han såg rädd ut. Bra!
Publicerad 29.01.2013 kl. 00:25

Fattigaste och yngsta

På hotellet är jag både den yngsta och den fattigaste. Alla andra är tusen år gamla och går omkring och glittrar med diamantuppsättningar, galaklänningar och minkar (såväl levande som döda). Jag vet att jag någongång kan överdriva, men nu gör jag det inte. Jag trivs fastän jag som vanligt går omkring klädd i alepakassar och aluminiumhatt.

Igår när jag låg i sängen och åt chips och choko kom en betjänt in med frukt, champagne, mineralvatten och ett handskrivet brev av hotelldirektören. Vilken service, tänkte jag. Om än lite creepy, precis om hotellchefen försökte säga något om mina dietvanor.

 Se dig i reven hotellchefen, nu är det semester.
Publicerad 28.01.2013 kl. 17:49

Den oerhört spännande flygresan

Flygresan hit var väldigt asig, vi måste mellanlanda i Portugal för att samtliga passagerare hade fjärtat så mycket. Eller kanske vi måste tanka på grund av hård motvind och ökad bränsleförbrukning, någondera. Jag använde resan till att läsa en halvdålig deckare, (”Så gott som död” av Mark Billingham. Kan inte rekommendera alls. ) äta allt som serverades, även lite av grannarnas överblivna efterrätter och sedan socialisera med alla som inte kom undan. Mina favoriter var två unga enäggstvillingar. Dom hade nästan inga tänder men ändå god fiilis hela vägen. Gissar på att de var max ett år.

En annan duo som jag gav höga vitsord åt var Anja och Sointu som skulle slå runt i fem veckor på Teneriffa. De skulle dansa och umgås. Jag fick höga poäng när jag berättade att jag besöker min pappa. Genast förhördes jag om hans utseende och tangotakter. Jag sade att han är snyggare än en smal Marlon Brando och dansar tango som en argentinare. Pappa fick genast två nya flickvänner. Måhända bildar Anja, Sointu och jag någon kväll en farlig trio som ingen kommer undan. Damerna är båda kring hundra, men såg piggare ut än jag gjorde ens som barn.

På flyget vann jag en talangtävling, vi hade limbotävling vid toaletterna. Nånej hade vi. Men jag minns tiden då man ännu fick röka på flygplanen. Då brukade det alltid finnas ett tobaks/alkohol/limbogäng bak i planet.
Publicerad 27.01.2013 kl. 21:03

Skörlevnad

Nu ver det bestämt, jag bör flytta till ett soligare land. Mitt huvud och min kropp är tillverkade för solen. Så fort mitt plan landade på flygfältet kände jag hur alla mina synder sköljdes iväg.

Jag känner nästan helt konkret hur herren och änglarna kysser min själ, så fort jag vistas i solen.

Det är faktiskt så illa att fastän mitt hotell skulle vara en möglig trästubbe skulle jag ändå vara tillfreds så länge jag får ligga i solen. Jag kan dela min stubbe med mördare och ligister bara solen skiner. Jag kan äta sand och slå spikar in i huvudet bara jag får sol. Ungefär.

(Hoppas det är bra väder under denna vecka, annars blir det snart annat ljud. Om det tänker regna måste jag ägna mig åt alkoholism och skörlevnad. (Tänkte skriva skörbjugg, men det kan faktiskt också bli aktuellt.)
Publicerad 27.01.2013 kl. 17:34

Imorgon den här tiden...

... ligger jag som en padda i solen. Om inte planet störtat. Mamma säger alltid att jag skall höra av mig när jag kommit fram. Jag brukar säga att det kan vara lite svårt ifall planet krashat. Jätteroligt.

Publicerad 26.01.2013 kl. 16:31

Världens godaste pizza

Tommi fyller år idag. Jag föreslog att vi går och äter lunch på något fint ställe. Det blev pizza på Dennis. Och egentligen var det kanske det bästa möjliga valet. Jag åt nämligen världens godaste pizza. Valde tigerräkor, lax, getost och kronärtskocka. Nästa gång beställer jag ännu vitlök till. Herregud vad det var gott.


 


Fick en doggiebag hem.*
* Hahhaha, finns det ens en människa som tyckte att det där en var en promille roligt?
Publicerad 25.01.2013 kl. 17:28