Gräl

Jag hoppas ni följer min spännande och omtalade serie om par som har kommunikationssvårigheter. Finns på instagram t ex här. Borde döpa serien med någon fin hashtag så att man hittar den lättare. Ni som har fantasi får gärna hjälpa mig.

 

Publicerad idag kl. 13:12

Sen blev det bättre (fortsättning på förra inlägget)

Här nere ser ni lösningen på många problem, det vill säga lite jumppa med goda vänner.

 

 

Det här är mina kolleger och vänner som arbetar på Yle, ibland jumppar vi tillsammans. Idag följde vi en 30 minuters nikeapp. Våra framgångar och motgångar följer man bäst på instagram.

Publicerad 29.08.2016 kl. 21:47

En hemsk måndag

Idag när jag vaknade märkte jag omedelbart att det var något skumt. Kaffet smakade mystiskt. Byxorna satt ovanligt illa. Duschen krånglade och det hade hänt något märkligt med fejset. Mitt ansikte hade förvandlats till en potatis under natten och inte till en vanlig potatis utan en stekt potatis.

På spåran såg människorna ut som förvrängda versioner av sig själva och över Helsigfors ligger ett täcke av illalukt. Nu sitter jag på jobbet och vågar endast göra små rörelser hit och dit. Det känns som en dålig dag och minsta (fel)steg kan leda till ödesdigra konsekvenser. Jag är lycklig över att jag inte har någon intervju inbokad idag. Jag tror att jag mest tänker sitta på min lilla stol och vaksamt betrakta livet.

 

 

 

 

Publicerad 29.08.2016 kl. 10:14

Boktips

Jag har blivit en tipsmaskin! Vet inte varför men det känns som om jag just nu hela tiden råkar stöta på väldigt, väldigt bra litteratur. Just nu har jag förälskat mig i norska Maja Lundes Binas histora.  Den utspelas på tre olika tidsplan, varav ett är långt i framtiden. Allt kretsar kring bin och vad som händer ifall bina dör. Visste ni exempelvis att ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av binas pollinering?  

 

 

Innan jag började läsa tänkte jag att det kanske blir lite tråkigt, men jag hade helt fel och med tanke på det, låt mig leverera ett litet citat av Henry David Thoreau.

"Det är inte alla böcker som är lika tråkiga som sina läsare".  

Publicerad 25.08.2016 kl. 15:42

Världens bästa podd

Backstoryn till podden My Dad Wrote a Porno är att en man (Jamie Morton) upptäckte att hans pappa skrivit en porrberättelse (Belinda Blinked). Istället för att förfäras och skämmas bestämmer han sig för högläsning för sina kolleger.

 

Publicerad 24.08.2016 kl. 13:12

Fuzzberta

Jag har en ny vän med en rolig mun. Hon heter Fuzzberta och tycker om att klä ut sig.

 

 

Notera gärna de fina vita tänderna. Och tipsa gärna om ni har andra fina instakonton som ger bra fiilis. Wally är förstås redan en favorit, fast jag ännu inte kunnat smälta den nya kvinnan han har.

 

Publicerad 23.08.2016 kl. 16:12

Förväntningar och drömmar

Mitt största problem i livet har alltid varit att jag har för stora förväntningar. Jag väntar mig alltid att allt skall vara som på film, fast ännu bättre. Gärna större än livet. Och det är det ju nästan aldrig. Men hur sänker man sina förväntningar utan att först tvingas till det genom att exempelvis vara nära att förlora livet?

När jag var kring tio fick jag frågan om vad jag önskade av livet och jag svarade att jag vill ha allt. Dessutom har jag alltid vetat att det måste bli något stort av mig. Jag måste lämna ett bra spår efter mig och på något sätt göra världen till en bättre plats.   Jag börjar mer och mer inse att det faktiskt kanske adrig blir något av mig, det känns hemskt, men också lite befriande. Vad återstår då? Att njuta av livet? Och hur gör man det?

Nej, jag kommer nog aldrig att sluta försöka göra något bra. Att bara se om sitt eget bo gör mig olustig, det känns ganska onödigt. Hur tänker ni kring de här sakerna? Har vi alla en känsla av att vi satts till världen för att göra den bättre? Tänker ni (mycket) på vad ni lämnar efter er? 

Publicerad 21.08.2016 kl. 20:43

World Jumping

Det här har blivit en tipsblogg märker jag. Men varför inte? Jag skriver om det jag tycker om och inget annat än mitt (dåliga) omdöme styr. Här finns ingen betald reklam eller (medveten) smygreklam. Jag har verkligen ingenting emot betald reklam på bloggar, för en del är ju bloggen en del av levebrödet, men för mig är det ju bara ett anteckningsblock där mina snälla vänner också kan kommentera. Och med detta sagt är jag livrädd att ändå göra något fel så att polisen kommer och tar mig.

Nå, låt mig ändå modigt tipsa om World Jumping. Det är en 60 minuter lång gympatimme där alla hoppar på en egen liten trampolin/studsmatta. Åtminstone första gången var det väldigt roligt, jag får vanligtvis långtråkigt efter fem minuter, men nu måste jag koncentrera mig så pass att timmen gick på fem sekunder. Åtminstone esport har dom här timmarna. 

Publicerad 19.08.2016 kl. 12:52

Den dumma längtan efter fredag

Sitter håglös på kontoret och lyckas inte leverera något ordentligt, tröstar mig med att det redan i morgon är fredag. Behöver verkligen få sova mycket under helgen.

Jag längtar alltid efter fredag och jag är inte den enda, hela instagram är på fredagar full med skumpa och ballonger. Men egentligen är den här fredags- och helghetsen väldigt dum. När jag går runt och firar att det äntligen är fredag firar jag ju att jag igen är en vecka närmare graven. Är det nu något att fira, jag borde väl istället lägga mera krut på att fira varje dag. Och om jag organiserar lite och skärper mig brukar jag nog kunna få sova ut under veckan också.

Jag inser att jag skall börja planera in flera roliga saker i början av veckan. Har exempelvis bestämt mig för att jag skall gå på massage en gång i veckan den här hösten, nu har jag inprickat det på lördag, men kanske måndag får bli min massagedag? Massage är ungefär det bästa jag vet och något som jag alltid längtar efter.

Herregud vad naivt det här nu blev, har jättesvårt att få igång hjärnan idag.

 

 

Publicerad 18.08.2016 kl. 14:26

Världens bästa tips

Det här tipset är så bra att jag nästan vill hålla det för mig själv, men here goes. Saken är den att jag av naturen har skrikgula tänder. Ja kanske till och med kakkabruna i bland!

De är så gula att folk börjar vänta på rött eller grönt ljus när de ser mig. Under årens lopp har jag satt ned miljontals med dollars för att få mindre gula tänder. Ibland orkar tänderna vara lite vita en dag eller två, men sedan suger dom upp allt och blir ännu brunare än tidigare.

Orkade inte börja hoppas och ha mig när Warpaint dök upp, men igår skaffade jag en burk i alla fall. Jag har nu tvättat två gånger och all missfärgning är borta. I ärlighetens namn kan man inte få ljusare tänder än vad man har sedan födseln, men det hjälper ju hur mycket som helst om man får bort några kaffefläckar. Tog innanbilder igår, men där såg mina tänder inte alls så gula ut som dom är i verkligheten så ni får leva utan bildbevis. Jag köpte min burk från Jolie på Nylandsgatan och den kostar 39. 

 

Burken innehåller kolpulver och jag gissar att man lika väl kan ta en kolbit från grillen och dra några varv runt tänderna, men det här var lite bekvämare.

 

Publicerad 16.08.2016 kl. 10:32

Meat District

Jag är ingen stor köttälskare, om man fick äta vad man ville utan att tänka på hälsan skulle jag nästan enbart äta efterrätter och frukter. Frukost är det bästa målet och mellanmål är bättre än middag och lunch. Fast inte alltid, min sambo gör fantastisk mat och så finns det ju bra restauranger. Under de senaste åren har jag ätit så mycket på restaurang att det är helt hemskt, men alltid nu och då tänker jag att det hade varit mycket godare hemma.* Men inte på fredag, då åt vi på Meat District i Borgå. Jag kan inte förstå att en av Finlands bästa restauranger finns i Borgå men så är det. Maten, miljön, personalen - allt var perfekt. 100 poäng  och en stark rekommendation för alla som inte är vegetarianer. 

 

 

Bonusrekommendation - Almodovars senaste film Julieta.

Vacker film, fast oväntat lungn. Väntade mig mera tobak, skrik och sprit.

 

 

* Hur mycket skryt och bortskämdhet kan det finnas på ett och samma ställe? Ganska mycket! 

Publicerad 15.08.2016 kl. 15:11

En vecka

Yes, första arbetsveckan är över och det var inte alls farligt. Idag kände jag till och med en stund av lung och trevlighet när jag gick till jobbet. Stannade till och med för att snusa på syrenliknande blommor, men de doftade inte något alls.

Men nu slog tröttheten in. Åt antagligen för mycket till lunch och just funderade jag på riktigt ifall jag kunde hitta någon tupplursplats på jobbet. Kom fram till att det inte finns någon bra gömma i närheten så jag unnar mig att skriva lite skräp här i stället. Känner mig just nu hundra år gammal och skriver som om jag redan var tusen. Jag hör till dem som inte blir piggare av kaffe annars skulle jag dricka fem koppar på raken. Skönt att klaga lite i alla fall. Tack för det. Under veckoslutet skall jag sova i dubbla skift, det blir bra.

Vilket onödigt inlägg, verkar som om ingen håller på med sådana här inlägg mera, på detta vis bloggade man för tio år sedan medan man numera ofta har något på hjärtat. De ställningstagande inläggen ökar lavinartat och det är bara fint. Lyfter verkligen på min lilla hatt åt alla som debatterar och vill göra världen lite bättre.

 

Publicerad 12.08.2016 kl. 12:46

Får en feminist banta?

Ett stort tabuna just nu är missnöje med den egna kroppen. I en era av bodyacceptance är det svagt att inte klara av några kilon extra. Om du däremot är riktigt tjock, ja då får och bör du nog göra en livstilskorrigering och idrotta, men banta -nej.

Ifall du vill bli av med några kilon är du ett offer för marknadskrafter och dessutom är du ett riktigt våp. Se bra ut? Vem vill det?

Orsaken till att jag inte gillar bantning är att det är oftast via bantning som ätstörningarna startar. Men alla får ju inte en ätstörning. Det är klart man får banta om man vill. Själv skulle jag gärna ibland efter någon semster bli av med några extra kilon men grejen är den att jag inte kan banta pga min historia. Däremot kan jag göra små livstilsförändringar och om gud vill åker kilona iväg, annars har jag dom kvar, det är inte en stor deal för mig mera. Men klart man får banta, gärna på ett så långsamt och förnuftigt sätt som möjligt om jag får lov att önska. Det är hemskt att kvinnor (och män) skall dubbelbestraffas för att de a) inte ser ut som ett ideal b) vill se ut som ett ideal.  

Om man inte mår bra i sin kropp får man banta, man får skära i sig, man får göra vad som helst, vilken löjlig fråga! 

Själv är jag mest inne på en mycket tillåtande och slapp linje i stil med träningspalettens senaste inlägg. Jag älskar att de underbara orden kommer från en PT, det väger lite tyngre då än om en soffpotatis sade samma saker.

(Okej, jag önskar inte att någon skall banta, med vem är jag att predika om hur andra skall leva? Tidigare har jag gått väldigt hårt mot bantning, men nu har jag fått inse att många vuxna klarar av det utan att bli sjuka.)

 

 

 

Publicerad 10.08.2016 kl. 15:15

Bra saker med att jobba

1. Jag känner sig duktig. (Bra sak för mig.)

2. Jag kan luncha med mina arbetskamrater som ofta också hör till mina bästa vänner. (Också detta är mycket bra.)

3. Lediga stunder känns fantastiska, en vanlig tisdagskväll kan vara mycket fin.

Punkt ett och tre visar att jag är en person som har svårt att njuta ifall jag inte gjort mig förtjänt av det först. Önskar jag kunde slappa mera, så där annars bara. 

 

 

 

Publicerad 09.08.2016 kl. 18:59

Succéhösten inledd

Temat för denna höst är arbete, blir nog bra bara jag kommer igång.

Okej jag bara psykar mig själv, igår funderade jag på att äta tio kilo stenar så att jag inte skulle kunna gå till jobbet idag. Insåg sedan att det skulle sluta med att jag sitter på jobbet med sjuk mage och väldigt dåliga tänder så här är jag nu i alla fall.

En bra sak med att börja jobba är ju att jag har ett jobb. Kanske det finns flera bra grejer, återkommer i så fall senare under veckan.

 

Publicerad 08.08.2016 kl. 14:15