Bloggposter

Jag tänker inte skryta...

...men vet ni vem som är den värsta yogin på Manhattan? Det är ju jag!

Jag har alltid tänkt att det måtte ju vara fantastiskt att vara en människa som bra glider in på olika yogastudion i New York, som vore det något helt alldagligt. 

Idag hittade jag en studio och det var ungefär som jag hade tänkt mig, alla var halvnakna och viga och starka. Men sedan var det faktiskt inte mer än det, man kan säga att er vän Anne var den som var starkast, vigast och mest naken! Jag yogade faktiskt helt naken eftersom jag hade så lite kläder med mig på min resa.

Nånej gjorde jag! Varför måste ni genast tänka det värsta om mig? Jag hade på mig mina vanliga yogakläder och allt var helt vanligt förutom att jag inte yogat på hundra år igen. Jag måste säga att jag hatar yoga eftersom jag ofta  blir både uttråkad och arg, men att jag ändå uppskattar den eländiga proceduren eftersom jag mår så bra efteråt. 

Och nu till skrytet, kan ni föreställa er denna borgåbo som ramlar in oyogad som bara den, men ändå klarar av allt helt galant, står på huvuder, flyger runt, leviterar osv? 

Ni som lyssnat på min podcast Behandligshemmet kan dessutom förstå att detta är ett mirakel man kanske inte hade kunnat förvänta sig.

Ps. Sprid gärna budskapet om podcasten. Den är definitivt inte något för alla, men väldigt många kan få hjälp av den och för någon kan den vara skillnad mellan liv och död. Så jag önskar att ni delar den, bloggar om den och lyfter upp den även om det är något som inte berör er det minsta, någon kanske måste få höra den just idag!

Ps. Vad vill ni veta mera om? Jag ka berätta om hotellet jag bor på just nu, om alla katter och hundar jag träffat idag, eller om Ville Andersson som bor på samma hotell. Ja, fråga bara.

 

 

 

Publicerad igår kl. 23:33

The Boom Boom Room

Imorse vaknade jag och skrattade. Det händer sällan, men denna gång hade jag faktiskt också somnat skrattande. Det visade sig som så att jag hade en näst intill perfekt dag igår. Jag åt god mexicansk mat, jag var inne en timme på Byredo och sedan fick jag en gratis hårlockning och olika produkter från människor på Netflix som märkligt nog delade ut saker i Meatpackingdistrict, jag träffade också en cubansk, hundraårig filmregissör.

Efter detta mötte jag min vän S. och vi åt en Deal Closer på The Standard grill, efter det ville vi upp till rooftoppen som antagligen är en av de bästa i New York. 

Tyvärr var baren stängd på grund av en privat fest, men jag kände genast vittringen av gratis mat och dricka och upplevde att vi absolut skulle delta i festligheten. Vi lyckades se väldigt förvånade ut när våra namn inte stod på listan. Ja, vi var nog både besvikna och förvånade och fick därför genast kliva in i hissen efter några frågor om vem vi hade varit i kontakt med, Veronique kanske? 

Nej, det var vår någon annan som skött allt visste jag berätta med viktig min. Här kunde man bara hoppas på få eller inga följdfrågor eftersom vi fortfarande inte visste om vi var på väg till Paris Hiltons igelkotts namnsdagskalas eller kanske lanseringen av en ny, spännande guldsombrero. Men som tur inga följdfrågor.

Efter detta drack vill gratis champagne och njöt av utsikten medan vi försökte ta reda på vem som bjöd oss på vår kväll. Jag lovar att det inte var någon fattig och känner inte särskilt dåligt samvete över sprattet. Jag tyckte egentligen att det var så roligt att jag på allvar funderar på att börja trixa på detta sätt varje dag, men då måste jag nog börja med olika alias, mustascher och sånt. Om bloggen byter namn senare idag vet ni vad som hänt. 

 

Bild: GlobalGlam

 

 

Publicerad 17.03.2018 kl. 17:59

Inget skrivdelirium här

Min dröm om att svepas in i ett vansinnigt skrivdelirium och plötsligt, kanske på bara några dygn eller veckor, skriva ett magiskt manifest, eller en roman som förändrar världen, helst till det bättre, den kommar inte att slå in.

Förstås var baktanken att jag i New York skulle få lust att skriva, men hittils har jag inte fått det. Det kanske inte ens blir en liten novell. Jag försöker locka fram den skrivande människan inom mig med både morot och piska. Jag hetsar och lockar och sedan försöker jag ta det lugnt och ge poeten inom mig frihet. Jag använder mig av olika psykologiska och opsykologiska metoder, men poeten inom mig vill bara se på Netflix. Jag lockar med inspirerande utställningar, med god mat och bra diskussioner men inte blir det något skrivet. 

Nu får jag nog byta min uppfattning om vad jag tror att jag vill göra, uppenbarligen vill jag ju inte skriva, jag får börja med något annat istället, kanske jag kan bli gatumusiker/dansare.

 

 

Den här mannen har också kommit på en bra nisch. Dåliga porträtt för bara fem dollar!

 

 

Publicerad 15.03.2018 kl. 20:03

Jackie Onassis Reservoir (Dogs)

Imorse vaknade jag så ilsken att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag var så arg att jag höll på att tända eld på mig själv, hoppa ut genom fönstret och sedan göra något ännu värre.

Hittade ingen riktning för min ilska, men efter detektivarbete förstod jag att det är PMS. Lade raskt ihop ett och två och insåg att min diet på socker och extra mycket socker, med lite socker till resulterat i förvärrade symptom, det enda botet är att nu äta färre donitsar och träna mera. Sagt och gjort. Idag har jag sprungit som en bydåre i Central Park, först fel väg runt Jackie O.- vattenpölen, sedan rätt väg för att på något sätt sudda ut att jag nyss sprang fel väg.

Sedan fann jag en ekorre som var oehört sympatisk. Han är med mig nu på hotellrummet.

 

 

 

 

Nej skämtade bara. Vad skulle ni säga om det på riktigt framgick att jag är så sjuk att jag faktiskt tagit med ekorren till hotellet? Kanske några svanar också när jag nu höll på.

Och på tal om svanar och andra djur, alla hundar här har sockor på sig när de är ute. Varför det? Är de för att de inte skall stiga i hundkakka? Jag undrar, kommer antagligen strax att skriva en arg insändare till lokaltidningen här.

 

 

 

Publicerad 14.03.2018 kl. 22:42

In i mörkret på JCPenney

Nu just är det helt asigt här, skulle mycket hellre ligga i badkaret på Skatudden än sitta på, nå, jag täcks inte ens säga var jag sitter för jag hade lovat mig själv att åtminstone inte gå hit.

Allting började med att jag gick in på JCPenney för att utforska vad det var. Vet ni vad det var? Jo, det var ett ställe där man sålde alla överlopps kläder från Anttila, Seppälä och kanske Ellos 80-tals utbud.

Av någon outgrundlig anledning kändes det om om min själ snabbt skrumpnade ihop där inne. Det kändes som om jag tagit hissen ner till en plats full av sorg och förlust. Underligt att jag är så hudlös att några fula klädesplagg kan göra mig så där oproportionerligt ledsen.

Ifall jag efter mitt en-minuter långa besök genast efteråt hade fått syn på en sprallig ekorre med lustig min eller bara en vanlig hund med en färgglad hatt/huckle hade jag kanske kommit upp med hissen snabbare än jag for ner, men nej, det hände inte. Istället såg jag ett gammalt par på gatan som kramade varande och grät gränslöst. Smart som jag är förstod jag att de också hade besökt JCPenney. (Nej, skämtade bara, tänker att de just fått höra att någon dött eller liknande.)

Nå, nu har jag redan tagit er in i mörkret, to the heart of darkness som vi brukar säga härborta, och då kan jag kanske berätta att jag är på Starbucks, fastän jag lovat mig själv att a) undvika stora kedjor b) undvika allt som också finns i Helsingfors.

Nå, allt är inte fruktansvärt, var till frissan här idag och fick olika behandlingar (botox för håret fastän jag inte ens visste att det hade rynkor), sedan klipp och blow-out. Den där blow-outen var fabulös och halva Manhattan trängdes kring mitt hår och skrek att det var så tjockt, så tjockt. Jag, antar nu att det var håret de menade och blev väldigt glad. I Finland är det inte många som säger att jag har tjockt hår, men annat är det här. Jag gissar att folk av naturen vanligtvis har Homer Simpson-frisyrer här, för övrigt en stil jag kan beundra på många sätt. Och medan nu Homer Simpson nämns kan jag berätta att jag varje dag äter åtminstone en eller två donitsar och leker att jag antingen är polis eller just Homer på väg till kärnkraftverket.

 

Publicerad 14.03.2018 kl. 00:21
Anne Hietanen