Bloggposter

Resetips önskas

Sitter just nu i en av restaurangerna i Kortteli högst uppe i Kampens köpcenter. Här finns fantastiskt många bra restauranger, vi brukar beställa hem mat från Beijing8 (brukar= tre /fyra gånger) men tänkte att det måste vara hemskt att sitta och äta här - i ett köpcenter.

Men kanske inte, nu fick jag nämligen för första gången en Manhattanflashback, lite samma känsla som när jag under marsmånad gled runt på Manhattan* och sög i mig intryck, skumpa och spaångor. Här är ju hur fint som helst.  

Och nu fick jag igen Shanghaivibbar, minns att många restuaranger (som var nästan eller riktigt bra) fanns i köpcenter. Och det jag egentligen vill säga är at jag behöver flera resetips, det är mycket bättre att ni berättar än att jag googlar. Förra gången åkte jag till The Sanctuary tack vare en kommentar här i bloggen.

Jag minns att jag hade termiter som hetsåt på min säng, en smutsig katt som ville gosa med mig (i min säng) och en elak gecko som spionerade på mig.  En manet brände upp halva min arm och det var femtusen trappor upp till min lilla villa, men jag ångrade inte en sekund.


* Manhattan är det inte lite 80-tal på ett dåligt sätt? Medan Brooklyn är 2000-tal, men vet ej om det är bättre?

igår kl. 16:28

Resetips

Om ni hade en vän, exempelvis jag, som vill resa någonstans under vinterhalvåret, vart skulle ni skicka henne?

Mina preferenser är samma vanliga, vill chilla i solen, yoga lite och få massage. Tänker mig 8-14 dagar, Bali redan underkänt och har ingen stark längtan till Teneriffa heller, men det är ändå oftast dit ja hamnar.

Kan också bra tänka mig att åka på någon ordnad hälsoresa om ni vet någon bra typ som ordnar resor.  

 

På Mallorca ungefär 1988 E.Kr.

 

 

14.10.2018 kl. 16:07

Dåliga tider men bra innehåll

Här går det så där, är omåttligt besviken på att medicin mot adhd inte fungerar på mig. Hade hoppats så! Alltså att jag skulle kunna få lite bort av min oro i kroppen, nu just känns det som om det var helt bortkastat att jag gick och strävade i över ett år för att få en diagnos.

Försöker komma över besvikelsen, men det tycks inte gå på en dag eller två. Det var ju bra att jag försökte i alla fall!  Och tur att det nu åtminstone finns en sak som hjälper, nämligen motion. Det är inte heller alltid roligt, men måste nu bara göra det och dessutom vara tacksam över att kroppen håller och kan. Jag ÄR tacksam.

Nå, nu till roligare saker! Folk gillar det senaste avsnittet #41 av Bokpodden Hietanen & Henrikson, handlar bland annat om frivillig och ofrivillig barnlöshet. 

12.10.2018 kl. 12:36

Olofs romans

Kort nyhet, Olof börjar bli allt vuxnare, under helgen inledde han sin första riktiga kärlekshistoria, åtminstone om man frågar mig som utomstående observatör.  Det visade sig att Olof börjat uppvakta toalettborsten! Jag går inte in på detaljer nu, men kan berätta att jag kanske önskat en något mera hygiensk flickvän.

Olof får ju göra som han vill med sitt liv och jag skall förska uppmuntra honom vad han än väljer för bana, men detta kärleksförhållande har jag ändå lite, lite  svårt med. Hur kommer deras avkommor att se ut/lukta osv?  Borde han kanske lite titta runt innan han binder sig på detta vis? Eller är det jag som borde ta det lugnt och låta Olof själv dra egna slutsatser? Många frågor, få svar. Jag håller er uppdaterade.

 

Foto: Alexander

Ps. ser ni hellre denna bild eller en bild av Olof när han sjunger smörsånger in i toalettborstens lilla öra?

08.10.2018 kl. 11:48

Poddtips och bloggrevival

Måste bara säga att Hietanen & Henrikson har bytt namn till Bokpodden Hietanen & Henrikson, det betyder att alla måste söka upp podden igen och prenumerera. Våra gamla följare flyttas inte automatiskt till den nya säsongen. Jag ber om ursäkt, men man kan förstås också lyssna på gamla klassiska arenan som ny fungerar bättre än tidigare. Den kommer ihåg var man slutade lyssna senast och sådant.

Här finns vi nu. Nya avsnitt från och med avsnitt #39.

 

Sedan har ni antagligen reda lyssnat på Relationspodden med Frantz och min gamla goda partner in crime Norrena? Jag älskar den!

Ps. Kan ni inte gå in på Norrenas blogg och skriva något trevligt så att hon börjar blogga lite oftare igen. Saknar dagarna då jag kunde gå in varje dag och kolla hur landet ligger. Jag inser att bloggande kanske inte är superinne just nu, men kan det inte bli en revival snart? Svaret måste ju bli ja!

04.10.2018 kl. 15:02