Vinteride

Efter en veckas semester i Frankrike är jag nu i stort behov av semester. Alltså vad är det med mig, jag måste ju helt enkelt sluta ha semester om det skall vara på det här viset. Jag älskar mitt jobb, men ojoj vad lite tid det blir för återhämtning. Hundra hattar av för alla som dessutom har små barn att ta hand om. 

 

 

Vi hade en ganska aktiv semester och klättrade i bergen och promenerade flera timmar varje dag och jag har märkt att jag ändå är lite mera avkopplad efter en semester där jag varit fysisk aktiv än om jag bara suttit som en padda på baren. (Padda på baren brukar jag ändå hinna med.)

Usch, vilket tråkigt inlägg, ville bara komma igång igen och testar att lägga några ord efter varandra.

 

 

Publicerad 10.10.2017 kl. 15:25

Varför älskar alla Beyoncé?

Vi har en ny bokpodd ute och frågar oss bland annat varför alla älskar Beyoncé. Det blev ett bra avsnitt, så sprid gärna det goda budskapet.

 

 

 

Publicerad 28.09.2017 kl. 14:47

Felet med instagram

Jag gillar instagram, men bara i små doser och äntligen kom jag på varför jag inte kan scrolla runt där helt okontrollerat.

Det är så här att jag egentligen inte är en girig person, jag tycker inte ens om att äga saker. Jag kan när som helst flytta vart som helst med två sopsäckar, mer än så äger jag inte, men när jag ser saker på instagram så tror min hjärna att jag också behöver/vill ha de där sakerna eller delta i händelserna/resorna jag ser. Och det stämmer inte ens, jag kan ligga fullständigt nöjd i min säng och plötsligt få för mig att jag borde vara på yogaläger på Bahamas, äta ostron och dricka champagne och doktorera samtidigt. Sanningen är den att skulle jag göra de sakerna istället för att ligga i min säng skulle jag antagligen längta till min säng.

Ser jag ett foto på en bulla så tror min hjärna att det är synd om mig om jag inte själv också äter en bulla. I sanningens namn ser bulla ofta bättre ut på bild än vad det smakar i verkligheten och swimmingpoolen ser alltid bätttre ut på bild än det känns att själv ligga i gammalt klor och frysa.

Så kära hjärna kom ihåg allt detta och låt mig igen ta ett hårdare tag i den utmärkta regeln att inte surfa runt under kvällarna, låt säga efter kl 19.

 

Här ser ni exempelvis en bild av en underbar strand, men här blev jag bränd av en äcklig manet och kommer att ha ett mycket stort ärr på armen resten av livet. 

 

Publicerad 26.09.2017 kl. 13:18

Oretuscherat

Märkte just att bilden här under är den oretuscherade versionen, men inte är det nu så stor skillnad,det är mest min rödflammiga hals som har jämnats ut lite.

Och på tal om det så tänker jag låta inkommande vecka vara helt oretuscherad.  Att något inte är perfekt betyder inte att det inte är bra. Saker och ting måste inte vara felfria, tvärtom, det är ju de så kallade felen som är intressanta.

När jag var liten samlade min pappa under en kort period på frimärken och jag minns att de allra dyraste märkena var de som hade något fel i sig, de kunde vara värda hur mycket som helst och alla filatelister letade efter de där märkliga små tryckfelen. Så hur bakvänt det än låter tänker jag testa på att  vara glad över felen istället för att förbanna dem.

Publicerad 24.09.2017 kl. 21:33

Poddkärlek

Bokpoddandet har kommit igång på allvar och det bästa jag vet är att bokpodda. Vi har aktiva och smarta lyssnare som feedbackar och deltar i samtalet, men vi har ganska få som lyssnar.

Jag vet att podcast-lyssnandet i Finland inte ännu kommit igång ordentligt, men det kan ju inte bara bero på det? Eller kan det? Ni får gärna komma med förbättringsförslag och så borde jag kanske också gå en liten marknadsföringskurs.

Vi finns på arenan, itunes, acast och soundcloud. Soundcloud verkar börja vara lite ute? Eller? Hur lyssnar ni helst på poddar?

 

Här hittar ni oss, klick!

Publicerad 21.09.2017 kl. 11:06

Livets små mirakel

Fick igår den här fina bilden från inspelningen av Vem, vad, när? Avsnittet jag deltar i visas nu på fredag på arenan och på söndag på Yle Fem. Blev så förvånad över hur söta vi alla ser ut, speciellt när det kommer till mig själv faktiskt. Nu är det ju ett mirakel att människan som ligger mentalt och fysiskt i fosterställning och väntar på döden, döden ändå orkar tvätta håret, lägga på läppstiftet och delta i random frågesporter. Möjligvis är det sundare att bara ligga i ett mörkt rum och vänta på bättre tider, men är ändå imponerad av hur mycket styrka människan besitter.

 

Foto: Parad Media/Dan Gustafsson

Inspelningen var för fem, sex veckor sedan och jag tycker att dystern kankse lättat liiite på sistone. På bilden från vänster Pekka Strang, Stan Saanila, Sonja Kailassaari, jag och Janne Grönroos.

Publicerad 19.09.2017 kl. 14:23

Att vänta

Att gå runt och vänta är ju förfärligt, allt skall ske genast och helst igår. Det värsta en modern människa kan råka ut för att vänta på hemleveranser av onödiga prylar hen beställt hem under något obevakat ögonblick. 

Man kan ju inbilla sig att det är helt trevligt, jag menar man skulle antagligen ha varit hemma ändå. Man kan gå runt och chilla och till och med låtsas att man är en underbar person som folk budar hem presenter till i tid och otid. Någon designer har igen skymtat ens härliga lekamen och hen kan bara inte hejda sig utan budar hem till en massor med olika diamantbeströdda juvelkläder. 

Eller ja, man kanske är så rik att man bara går hemma hela tiden och tar emot paket, i synnerhet då alla ens assistenter är ute med ens hundar så att man faktiskt ibland måste ta emot alla paket själv. Man kanske öppnar en champagneflaska eller två för att klara av stressen av att ta hand om alla sina assistenter, lokalvårdare och gårdskarlar och nu också postleveranser! Ja, man kanske ringer till tidningarna och beklagar sig! Man kanske skriver en aggressiv låt om sin situation, eller en roman! Ja, ja, och vad mera?

Eller man kanske istället stressar hem från jobbet, med ångest för att man for tidigt, men ändå kommer hem för sent och tänk om dom redan varit och vad skall man göra då? Och så kan man ju vara hemma helt som vanligt, bara att man ändå inte kan det för dom kan ju plinga på när som helst och åtminstone kan man inte duscha för tänk om dom kommer just då? Man känner plötsligt att man inget hellre vill än att duscha, plötsligt upptäcker man att årtionden av lort har tagit sig upp till huden och måste sköljas av, men duscha kan man inte just nu när man väntar.

Sedan måste man, trots att det är fånigt, vädra och ha det fräscht hemma för alla vet ju hur äckligt det är att stiga in i för varma och unkna lägenheter. Ja, men man bryr ju sig inte för man är ju vuxen så man ligger bara helt vanligt på soffan som en person som är van med att det ringer på dörren på grund av än den ena än den andra orsaken. Ja. 

Sedan när man åbäkat sig hela dagen noterar man att det var först imorgon leveransen skulle komma.

Publicerad 13.09.2017 kl. 19:29

Dystern

Antagligen lider jag av något värre än Dystern, men tycker att den av Linn uppfunna Dystern känns bra att tala om. Eller det är väl inte Linn som uppfunnit själva Dystern, men nog ordet. Catzo påminde om Dystern här nyligen.

Nåja, jag trodde att Dystern skulle blekna när jag började jobba, men det gjorde den inte! Usch, den är kvar! Det är faktiskt såpass illa nu att jag till och med drar mig för att läsa alltför depressiva böcker. Är orolig över att det slutar med att jag snart enbart vågar läsa pekböcker. 

Det som hjälper är fortfarande idrott, men nu har jag skadat min axel så att jag inte kan gymma ordentligt. Kan ni begripa? Nej, det går ej att begripa. Nu låtsas jag som om benträning också är roligt, men det är det ju inte. Benträning är förfärligt, men faktiskt gjorde jag ett så vidrigt benträningspass förra fredagen att vidrigheten utplånade Dystern åtminstone i tio minuter. Ja ni ser, det är inga bra tider just nu.

Här borde jag sluta med en finurlig slutkläm, men jag hinner inte nu, är nämligen i full färd men att rota i spännande pekböcker som jag skall peka på nu under kvällen. Den där Totte verkar spännande!

Publicerad 10.09.2017 kl. 21:41

Önskar badrum

Bokade just ett hotellrum och passade på att lämna ett önskemål eftersom det fanns en passlig ruta för det ändamålet. Skrev att jag blir glad om det skulle råka finnas ett badrum också, fastän jag menade badkar.

Få Scandic-hotellrum är utan badrum nuförtiden, men vem vet. Fast nu när jag skriver detta märker jag att det nu inte alls var särskilt skojigt, hade varit mycket roligare om jag bokat in mig på Kämp eller annat lite lyxigare hotell och sedan önskat att det för en gångs skull också kunde finnas en säng i rummet, eller åtminstone sovsäck.

Nej, men inte heller det var ju särskilt roligt. Hjälp. Okej här kommer en rolig grej, visste ni att jag kan räkna till tiotusen väldigt snabbt?

Jo, katten, musen , tiotusen!

(Nå, okej, jag far efter kappan min. Hörs imorgon istället.)

Publicerad 05.09.2017 kl. 13:51

Vem är du?

Här kommer artikeln som ni hjälpte mig med. Tack! Frågan är vad jag skulle göra utan er.

Jag är alltid lika glad över att ni fortfarande finns här. Visst är det så att vi känner varandra? Jag tror att vi träffats och så tittar du alltid nu och då in här och kollar om jag ännu hänger med. Högst antagligen är du ursprungligen från Borgå och kanske mellan 25 och 43. Berätta gärna! Jag är mycket nyfiken, tänk om det skulle visa sig att mina kalkyler inte alls stämmer och att det främst är exempelvis minderåriga brottslingar i Sydtyrolen som läser?

 

 

Random bild från 2011 när jag just hoppat ett bungyhopp eftersom ingen annan ville och hoppet behövdes för ett tv-program.

Publicerad 30.08.2017 kl. 09:59

Varje dag

Här kämpar jag på och livet känns inte särskilt meningsfullt men försöker tänka på andra saker än just livets mening. Det finns måga bra saker och de finns dessutom varje dag.

 

Bra (utan ordningsföjd)

Family Guy

Avokado

Gott kaffe

Bra böcker

Böcker

Hundvalpar (och äldre hundar kan också vara helt ok)

Min sambo

Mina vänner

Lyfta tyngder (Speciellt tillsammans med min styrkeidol Kia.)

Family Guy igen, plus andra bra tv-serier.

Jobbet

 

 

 

Publicerad 28.08.2017 kl. 14:13

Vad läsa?

På fredag skall jag bli intervjuad under temat läsning och välmående. Skulle nu vara supertacksam på att veta vad ni läser när ni är deppade och vill bli på bättre humör.

Själv kommer jag just nu inte riktigt på några bra tips, men jag minns en fas då jag var riktigt nere och hade strul på alla håll och kanter och till och med hunden var på sjukhus, ja just då hjälpte det mig att läsa True Blood-serien. Den är väl kanske inte särskilt välskriven, men den var mycket lättläst och tog mig bort från mina egna tankar en stund. Maria Keyes böcker har också alltid haft den funktionen.

Sedan funkar det också med biografier och skildringar från riktigt vidriga platser och berättelser om riktigt tuffa människoöden eftersom jag då får perspektiv och perspektiv alltid är bra. Just här verkar det vara viktigt för mig att det handlar om verkligheten. Jag älskade Ett litet liv av Yanagihara otroligt mycket men mörkret där drog snarare ned mig än gav perspektiv.

Så ja, vad skall man läsa om man är nere?

 

Publicerad 23.08.2017 kl. 14:47

Hörni, tack

Tack alla fina typer som beställt ett ex. av antologin Människohundar. Jag förstår ju att ni inte gör det enbart för att ni brinner av iver över att läsa vad just jag krafsat ihop utan att ni gör det för att understöda mig och mina små projekt. Och jag uppskattar det som bara den, det är ju det som är kärlek. Tack!

Och på tal om antologier så börjar det bli dags för bokpodden Hietanen & Henrikson igen. Ida är tillbaka efter att ha fött barn och vi bandar i morgon. Det har jag läntat efter. Säg gärna om det finns nång bok ni önskar att vi skall analysera!

 

.

Publicerad 22.08.2017 kl. 19:45

Håll tjattran fast

Idag har jag varit en liten detektiv på jobbet. Jag har blivit tilldelad hemlig information och har idag yttrat följande mengar;

"Ja, jag håller tjattran fast" och kanske ännu värre "matluckan är stängd". Det här är för mig nya meningar i min mun som jag tidigare bara läst (i kalle Anka)och aldrig drömt om att använda. 

Och det är möjligt att jag sade matlådan istället för matluckan. Matlådan är stängd! 

Men hur som helst, roligt med lite spänning. En av mina barndomsdrömmar var att bli en detektiv.

Publicerad 18.08.2017 kl. 11:47

Blast from the past

Första dagen på jobbet efter semestern och det känns riktigt bra. Började dagen med att rota i det förflutna. Här skall jag just fylla sex år tror jag, men är inte helt säker, det kan vara att jag är lite äldre också, men säkert under tjugo.

 

Publicerad 14.08.2017 kl. 14:21